Datum objave: 28. Prosinac 2016

Nakon blagdana kreću radovi na Poljani vrijedni 1,86 milijuna kuna

Šibenik News
Šibenik News

Šibensko poduzeće 'Vodovod i odvodnja' započet će s radovima na odvodnji i izmještanju vodovodnih cijevi u glavnoj Ulici kralja Zvonimira oko Poljane po završetku blagdanskog razdoblja. Ovisno o vremenskim uvjetima, radovi vrijedni 1,86 milijuna kuna (bez PDV-a) bi trebali započeti nakon 16. siječnja 2017. godine. Izvodit će ih tvrtka Gradex and CO iz Zaboka, a predviđeni rok trajanja radova je tri mjeseca.


- Ovi su radovi dio mega projekta aglomeracije Šibenik, ali najprije ćemo napraviti dio uz Poljanu kako više ne bi bili smetnja njezinom najavljenom uređenju u sljedećoj godini. Dakle, kad budu gotovi, u 'tijelu' Poljane više neće biti nikakvih cijevi. Dok radovi budu trajali, na snazi će biti i privremena regulacija prometa koja će biti dovršena ovih dana, a već sad mogu reći da će promet ostati dvosmjeran i napravit ćemo sve da se radovi što manje osjete na prometu, pogotovo što se trenutačno radi i na Baldekinu te Meterizama - kazao je Miho Mioč, direktor Vodovoda i odvodnje.


- Poljana je strateški projekt Grada Šibenika koji traži koordiniran rad gradskih tvrtki, s ciljem da se Poljana vrati Šibenčanima kao središnji gradski trg. Radovima Vodovoda i odvodnje se postojeća cijev, koja se dijagonalno proteže ovim trgom, stavlja izvan funkcije i možemo reći kako time počinje prva etapa uređenja Poljane - funkcionalnog i po mjeri čovjeka izgrađenog trga kakav i priliči centru jednog grada u punom razvojnom zamahu kakav je Šibenik - rekao je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.


Najavljeni radovi Vodovoda i odvodnje počet će od Miminca, odnosno ulaza u trgovinu Tommy nasuprot zgrade kazališta i nastaviti se sjevernom stranom uz zgradu Gradske upravu do Šupukove kuće. Potom se vertikalno spuštaju prema zgradi stare pošte te na sredini perivoja Roberta Visianija prespajaju na novi cjevovod, prethodno izgrađen u sklopu gradnje sustava za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda Grada Šibenika.

 

 

Radove će zajednički financirati Grad Šibenik i Vodovod i odvodnja d.o.o., a uz anuliranje postojeće cijevi na Poljani, jedan od očekivanih rezultata ovih radova je i saniranje problema plavljenja prometnice oko Poljane za vrijeme jačih kiša.

Iz kategorije: Vijesti