Datum objave: 25. Prosinac 2016

Vidović nakon propale arbitraže INA - MOL: HDZ-ov lov u mutnom dolazi na naplatu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Slučaj INA proteklih dana nije samo vruća tema u Šibeniku već u cijeloj Hrvatskoj ili barem u političkom krugu Lijepe Naše. Nakon što je iz Vlade priopćeno da je propala arbitraža INA - MOL, premijer Andrej Plenković poručio je da će Hrvatska pokrenuti proces otkupa cjelokupnog udjela MOL-a u INA-i.

 

- Prema modelu koji smo već razradili, koji je financijski održiv, a koji u konačnici neće povećati javni dug Republike Hrvatske. S obzirom na osjetljivost tržišta, o detaljima navedenog modela, govorit ćemo kad se za to steknu uvjeti - stoji u priopćenju. 

 

Plenković uživa podršku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova, ali ne i SDP-ovog zastupnika, predsjednika GO SDP Šibenik, Franka Vidovića.

 

- Arbitraža INA-MOL završila nepovoljno za Hrvatsku. Kako sad Vlada misli rješiti problem bez povećanja javnog duga i deficita u proračunu? - Vidović postavlja pitanje.

 

- Ovo što je večeras iznio premijer Plenković nije dovoljno za odluku o podršci, mada samu ideju preuzimanja cijelog paketa
dionica INA-e podržavam. Često puta nije dovoljno nešto htjeti. Treba i znati to izvesti, u stvari treba odrediti model koji će biti najpovoljniji za Hrvatsku, a za sada se govori o tri modela. U idućim danima će se vjerovatno voditi puno javnih polemika upravo o modelima preuzimanja, obzirom da je premijer večeras samo spomenuo "razrađen model preuzimanja" bez da je isti detaljizirao.
Također potrebna je i volja vlasnika 49 posto dionica INA-e, tj. MOL-a da dionice proda - poručuje saborski zastupnik, dodajući da to što je mađarska strana upoznata s namjerom Hrvatske ne znači da su i voljni pristati na  uvjete Hrvatske.


- Puno je nepoznanica koje treba rasčistiti u slijedećima danima. Činjenica je da nam HDZ-ov lov u mutnom oko "prodaje" upravljačkih prava nad INA-om dolazi na naplatu - tvrdi Vidović

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3