Datum objave: 15. Prosinac 2016

Ako ne zatvarate oči pred stradanjima u Aleppu, evo kako možete pomoći

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Nakon četiri godine ratnih strahota, Sirija se tek suočava s najgorim. Ono što prolaze stanovnici najvećeg tamošnjeg grada, Aleppa rijetko tko može objasniti, opisati riječima. Ginu djeca, njihova braća i sestre, majke i očevi.

 

- Laku noć svijete i sram te bilo – komentirao je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno i SDP-ov saborski zastupnik.

 

Društvene mreže zatrpane su (polu)informacijama što se na istoku doista događa. Tko je dobar, a tko loš.

 

No, ostaje neupitno, ginu ljudi od krvi i mesa. I dok šibenski dogradonačelnici, Danijel Mileta i Nikica Penđer, na pitanje imaju li stav o tome trebali se Hrvatska konkretnom pomoći okrenuti prema Sirijcima, kažu da ne znaju što se tamo događa, da bi trebali provjeriti, 'mali', 'obični' građani Lijepe Naše neumorno traže način da daju svoj doprinos akciji održavanja na životu, humanitarnoj akciji pomaganja preživjelom stanovništvu Aleppa koji napušta svoj grad.

 

- Budući da posljednjih dana primamo upite građana koji žele pomoći stanovništvu sirijskog Alepa, donosimo vam kratak tekst kako to možete učiniti internetskom donacijom – obavijestio je Hrvatski Crveni križ, dodajući:

 

- Unatoč opasnosti, Međunarodni odbor Crvenog križa od početka sukoba pruža neophodnu pomoć građanima Sirije i zahvaljujući zajedničkim naporima sa Sirijskim Arapskim Crvenim polumjesecom pomoć stiže i u one dijelove zemlje do kojih nijedna druga humanitarna organizacija ne uspijeva doći.

 

Svi koji žele pomoći to mogu učiniti klikom na poveznicu - DOBRO JE ČINITI DOBRO.
 

Iz kategorije: Vijesti