Datum objave: 13. Prosinac 2016

Vidović pozvao Burića da pomogne u lobiranju amandmana za nabavku MR šibenskoj Bolnici

Šibenik News
Šibenik News

Saborski zastupnik iz redova SDP-a i predsjednik šibenskog ogranka stranke, Franko Vidović podnio je osam amandmana ukupne vrijednosti 196,5 milijuna kuna na Vladin prijedlog državnog proračuna za 2017. godinu.

 

Tom je prilikom podsjetio da su tri godine ranije, dakle 2013. godin, zastupnica Branka Juričev-Martinčev i zastupnik Ante Kulušić predali identičan amandman za Opću bolnicu Šibenik - nabavka magnetske rezonance.

 

- Kad to nije prošlo u proračun, od toga su napravili prvorazredno političko pitanje. Tijekom kampanje u lokalnim izborima 2013. nekoliko puta je to i sadašnji gradonačelnik Burić apostrofirao kao vrlo važno pitanje, a posebno je problematizirao moje glasovanje u Hrvatskom saboru – podsjeća Vidović zainteresiran za dosljednost i vjerodostojnost svojih kolega iz vladajućeg HDZ-a.

 

- U poziciji su vlasti i jedan "mali" amandman težak 12 milijuna kuna za nabavu MR ne bi trebao predstavljati preveliki problem za državni proračun. Ovim putem pozivam i gradonačelnika Burića da se aktivno uključi u lobiranje da taj amandman prođe u interesu građana našeg grada i županije – pozvao je SDP-ovca na akciju.

 

Gostujući u emisiji Novi dan N1 Televizije, Vidović je govorio o novom zakonu, ali i o pravima branitelja te, naravno, simbolima nekih prošlih režima. Za Vidovića je petokraka bila pozitivan simbol do 1945. godine, dok 'U' nije nikad.

 

 

- Ja bih bio puno sretniji da pričamo gdje će Hrvatska biti za 20, 30 godina, o tome kako će naša djeca živjeti, ali nažalost ne možemo se nikako maknuti od tih režima i Drugog svjetskog rata. Treba imati u vidu da je petokraka do 1945. bila pozitivan simbol na ovim prostorima, a slovo "U" ni u jednom momentu nije bio pozitivan simbol. Zvijezda je pak od 1991. do 1995. imala negativnu ulogu - kazao je Vidović za N1.
 

Iz kategorije: Vijesti