Datum objave: 12. Prosinac 2016

Kapitalni projekt 'Studentskog doma Palacin' prijavljen na Europski fond

Šibenik News
Šibenik News

Grad Šibenik u suradnji s Veleučilištem u Šibeniku i Studentskim centrom u Šibeniku prijavio je danas projekt "Studentski dom Palacin" na natječaj Europskog fonda za regionalni razvoj, operativni program 'Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.'
Riječ je o kapitalnom objektu za smještaj i prehranu studenta na području Grada Šibenika.

 

- Ovaj projekt je nastavak težnje Gradske uprave da u suradnji s visokoškolskim ustanovama na području Grada Šibenika stvori suvremene uvjete za boravak i učenje studenata iz Hrvatske i inozemstva. Nakon uspješno odrađene akademske godine dislociranog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, te sve boljeg pozicioniranja šibenskog Veleučilišta u izobrazbi kadrova u turizmu, krećemo u projekt koji će mladim ljudima značajno olakšati uvjete studiranja u Šibeniku. Projekt 'Studentskog doma Palacin' trajno će promijeniti izgled i budućnost našeg grada na način da će zapušteni prostor biti oplemenjen, a mladima će ponuditi potrebne sadržaje čime smo još jedan korak ka definiranju Šibenika kao studentskog grada - rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Prema idejnom projektu arhitekta Zorana Popovića na postojećoj lokaciji napuštene vojarne u tri dilatacije izgradit će se studentski dom kapaciteta 332 kreveta.

 

Ukupan broj dvokrevetnih soba je 158, dok je 16 soba jednokrevetnih. Ukupna površina objekta je 7863,38 m2.

 

U postojećim krajnjim dilatacijama nadogradit će se kat i zeleni krov, dok će se središnja dilatacija srušiti i izgradit će se novi objekt koji povezuje krajnje dilatacije.

 

Projektom je kao sadržaj Studentskog doma predviđeno i uređenje restorana sa sto sjedećih mjesta.


Ukupna vrijednost projekta 84.094.707,55 kuna a od Europskog fonda očekuje se sufinanciranje u iznosu od 79.680.00,00 kuna dok će ostatak financirati Grad Šibenik.

Predviđeno trajanje projekta je 34 mjeseca.
 

Iz kategorije: Vijesti