Sidebar Menu

Datum objave: 08. Prosinac 2016

Grad Šibenik uspio povećati proračun za 2017. godinu zahvaljujući novcu EU fondova

Šibenik News
Šibenik News

Iako imaju neplaćenih računa lokalnim tvrtkama, Grad Šibenik uspio je povećati proračun za 2017. godinu.

 

- Imamo povećanje proračuna, naravno u odnosu na prošlu godinu, kad je bio 205 milijuna kuna. Glavnina povećanja je na stavkama koje smo povukli iz europskih fondova. Dakle odnosi se na adaptaciju i građevinske radove na Tvrđavi sv. Ivana - prokomentirao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić za portal gradonačelnik.hr.

 

Pa će tako proračun grada za 2017. godinu iznositi oko  226 milijuna kuna. Gradonačelnik Burić, kad govori o narednoj godini, govori kao o razdoblju u kojem je prioritet nastaviti započeto.

 

- Prioritet je nastavak započetih velikih projekata koje mi uglavnom financiramo različitim sredstvima europskih fondova i podrškom različitih ministarstava, ovisno o kojem projektu se radi, a ono što je izvorno prihod našeg proračuna, oslonac je upravo na komunalnom opremanju i preuređenju mjesnih odbora i gradskih četvrti - ističe gradonačelnik.

 

CIjeli tekst pročitajte klikom na poveznicu - BUDŽET.

 

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.