Datum objave: 07. Prosinac 2016

Adventura u Šibeniku ne računa baš na turiste, ali očekuju posjetitelje iz susjednih gradova

Diana Ferić
Diana Ferić

Advent u Šibeniku, koji je ove godine nazvan "Adventura", nema još status adventskih sajmova zbog kojih bi netko posjetio Šibenik, kao primjerice zagrebački ili pak bečki adventski sajam tako da u Turističkoj zajednici ne računaju na goste iz drugih krajeva Hrvatske pa i iz inozemstva, ali računaju na posjetitelje iz ostalih gradova i mjesta u Šibensko - kninskoj županiji ili iz Zadra i Splita. 

 

"Moramo biti realni i to priznati. Naš je problem što mi nemamo smještajnih kapaciteta u kojima bi takvi posjetitelji mogli boraviti. Hotel Jadran se puni preko Crnog jaja, Heritage hotel Life Palace je pun, a vlasnici privatnih apartmana u povijesnoj jezgri nisu pripremljeni za ovo doba godine, više su orijentirani na ljeto. Za sada očekujemo da nam zbog adventskog sajma dođu ljudi iz susjednih gradova i mjesta", ističe Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika.
 Zbog toga turističke agencije niti ne nude u svojim programima Advent u Šibeniku.

 

Da bi privukli posjetitelje iz okolnih mjesta organizatori Adventure su osmislili i posebnu akciju pod nazivom "Freeze Božić" u kojoj oni koji točno odgovore na 11 pitanja u kvizu koji se nalazi na web stranici "Adventura" ulaze u bubanj iz kojeg će se 14. prosinca izvući deset imena onih koji će biti nagrađeni besplatnim noćenjem za dvoje sa 17. na 18. prosinca, kada je šibenska Proslava i zvone sva crkvena zvona,a dobit će i besplatan ručak u restoranu Tomaseo, člansku iskaznicu Kluba prijatelja šibenskih tvrđava i piće dobrodošlice na tvrđavi Barone. 

Iz kategorije: Vijesti