Datum objave: 02. Prosinac 2016

Dobre vijesti: Malena Eva oporavlja se nakon operacije u rimskoj bolnici

Šibenik News
Šibenik News

Trogodišnja Eva iz Šibenika boluje od rijete genetske bolesti, ali ona je veliki borac. Operacija koju su joj obavili talijanski liječnici u dječjoj bolnici Bambino Gesu u Rimu prošla je dobro, obavijestio je Sead Rožajec, otac djevojčice.

 

Eva boluje od Battenove bolesti (neuronalna ceroidna lipofuscinoza CLN) koja utječe na njen psihomotorni razvoj. Jedna je od petero djece u Hrvatskoj koja boluju od iste bolesti, a u rimsku bolnicu primljena je na eksperimentalno liječenje koja će trajati četiri mjeseca, nakon čega se hrabra trogodišnjakija vraća u Šibenik.

 

Dok djevojčica boravi u talijanskom gradu na liječenju s majkom, sve se više njihovih sugrađana uključuje u razne humanitarne akcije ili ih organiziraju diljem Hrvatske kako bi pomogli obitelji Rožajec u financijskim troškovima kako liječenja tako i nakon povratka u Šibenik.

 

Malonogometne utakmice, glazbeni koncerti, biciklističke utrke samo su dio programa organiziranih s ciljem da se pomogne Evi i njenoj obitelji kojima rodbina, prijatelji i svi ljudi dobre volje žele što uspješnije rezultate eksperimentalnog liječenja i sretan povratak doma.

 

 

Naslovna fotografija: Sead Rožajec, Facebook

Iz kategorije: Vijesti