Datum objave: 01. Prosinac 2016

Poljičak odlazi u Zagreb, ali se još ne oprašta od posla na Veleučilištu

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivica Poljičak, profesor na šibenskom Veleučilištu, predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika i predsjednik Organizacijskog odbora proslave 950. obljetnice prvog pisanog spomena Šibenika, sada je i službeno potvrđeno, novi je državni tajnik u Ministarstvu kulture. Time je za sada i najbolje pozicionirani Šibenčanin u državnoj izvršnoj vlasti.

 

"To imenovanje doživljavam kao osobno priznanje, ali smatram da je u svemu tomu i Šibenik pa ga smatram i priznanjem za moj grad. Šibenik je duboko u meni i sigurno se tako biti i na mojoj novoj funkciji što znači da će svaki dobar projekt koji dođe iz Šibenika, naročito na području kulture, u meni imati najboljeg lobistu", kazao nam je danas Ivica Poljičak.

 

Novu dužnost preuzima već u ponedjeljak. Njegovim odlaskom u Zagreb Gradsko vijeće Grada Šibenika ostaje bez svog predsjednika pa slijedi procedura izbora novog. Poljičak za sada ne želi potpuno napustiti svoje profesorsko mjesto na Veleučilištu. "To je veza koju ne želim prekinuti. Nadam se da ću uspjeti sve tako organizirati da zadržim dio nastave jer se ne mogu baš tako lako oprostiti od svojih dragih studenata", kazao nam je.  

Iz kategorije: Vijesti