Datum objave: 30. Studeni 2016

Stipe Petrina napao župana Pauka da je s nekoncesioniranjem plaža pogodovao "Solarisu"

Diana Ferić
Diana Ferić

Nezavinski vijećnik Stipe Petrina je na današnjoj sjednici Županijske skupštine Šibensko -kninske županije prozvao župana Gorana Pauka da je, pogodujući svom, kako je kazao, prijatelju s kojim se i privatno druži pa ide i na nudističke plaze Goranu Zrilicu, predsjedniku uprave "Solarisa" tolerirao da deset godina "Solaris" ne placa koncesiju, a uredno su naplaćivali potkoncesije. Petrina je to ustvrdio u vezi s tim što će danas biti donesena odluka o dodjeli koncesiji za plaže u "Solarisu".

 

"Godišnja naknada za fiksni dio je 560 000 kuna a to znači da je Županija u deset godina izgubila 5,6 milijuna kuna, a tu je i varijabilni dio. Čudno je što se župan sve vrijeme kupao na tim plažama znajući da nema koncesiju", kazao je Petrina .Ustvrdio je da je natječaj za plaže ispred "Solarisa" prilagođen tako da se njega može javiti samo "Solaris". Pozvao je predsjednika Skupštine Nediljka Dujića da pogodovanje "Solarisu" i nebrigu za prihod od koncesije, da je bilo, prijavi Općinskom državnom odvjetništvu.Dujić je odgovorio da bi to napravio da je Petrina došao osobno kod njega i to mu kazao, a da sad neće jer je to javno petrina izjavio za skupštinskom govornicom, pred kamerama i mikrofonima pa ODO može reagirati i samo.

 

Župan Pauk je kazao kako Petrina ne razumje materiju o kojoj govori. "Mi i Solaris možemo danas slaviti jer smo dovršili vrlo složen postupak utvrđivanja granica pomorskog dobra i njegovog ucrtavanja bez čega nismo mogli dodijeliti koncesiju, a to je trebalo uskladiti i s onim što je "Solaris" upisao u svoj temeljni kapital kod pretvorbe," istaknuo je Pauk uz napomenu kako  prijateljstvo kojeg ima ili nema tu  nije bitno.Nije ostao Petrini dužan ni za nudističke plaže pa je komentirao da je nudizam Petrini poznat i blizak  dodavši da smo to imali prilike vidjeti na fotografijama, ali "da pikseli nisu bili dovoljni da se sve dobro vidi".

 

Petrina nije bio zadovoljan objašnjenjem te je i dalje tvrdio da je Županija mogla i prije utvrditi granice pomorskog dobra i ubrati svoj prihod. Primijetio je da to rade u mnogim slučajevima samo ne kada su u pitanju "veliki igrači" kao što su, kazao je, Dogus grupa, Solaris ili Obonjan. Optužio je župana Pauka da je dobar manipulator, ali da sve što radi radi krivo i loše radi pa je Pauk zatražio zaštitu predsjednika Dujića od tih, kako ih je nazvao, štricanja s govornice.
 

Iz kategorije: Vijesti