Sidebar Menu

Datum objave: 25. Studeni 2016

Na području županije evidentirana 623 vozača starija od 80 godina, u Šibeniku 317

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Jeste li znali da je na području Šibensko – kninske županije čak 623 vozača starijih od 80 godina života.

 

Uvidom u evidenciju vozača i vozačkih dozvola Policijske uprave šibensko – kninske zaključno sa zadnjim danom listopada, evidentirano je ukupno 55.151 vozač, a tih 623 vozača prošlo je osam desetljeća života.

 

Što se samo Šibenika tiče, na području grada registrirano je 317 vozača starijih od 80 godina, a ukupan broj vozača registriranih na području Krešimirovog grada je 25.667.

 

Prosječna starosna dob vozača i vozačica kreće se između 35 i 44 godine.

 

- Minimalna starosna dob za stjecanje vozačke dozvole za upravljanje pojedinim kategorijama vozila određena je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama pa je tako za vozila AM kategorije, odnosno mopede to 15 godina, dok je za vozila B kategorije 18 godina.
Zakonom nije određena gornja dobna granica do koje se može izdati vozačka dozvola – objašnjava nam Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko – kninske.

 

Može li osamdesetogodišnjak i dalje upravljati vozilom te prijeti li sigurnosti na cesti, procijenit će liječnik. Zasad njih više od 600 uredno prometuje županijskim cestama.

 

 

 

Naslovna fotografija: Ilustracija
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.