Sidebar Menu

Datum objave: 20. Studeni 2016

Vozači, narednih tjedan dana imate besplatan tehnički pregled vozila

Šibenik News
Šibenik News

U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatskog autokluba, Centra za vozila Hrvatske, stanica za redovni tehnički pregled vozila, a pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i području županije ,u narednom tjednu, od ponedjeljka, 21. studenog do subote, 26. studenog  provodit će se  preventivno-sigurnosna akcija „Dani tehničke ispravnosti vozila 2016“, koja isključivo ima edukativni i preventivno-sigurnosni karakter.

 

Namjera akcije je potaknuti vozače da tijekom narednih sedam dana u bilo kojoj stanici za redovni tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj, bez naknade i bilo kakve sankcije izvrše tehnički pregled vozila prvenstveno radi sigurnosti u prometu, odnosno izbjegavanja prometnih nesreća uzrokovanih upravo tehničkom neispravnošću.

 

- Važno je za napomenuti policija neće aktivno sudjelovati u ovoj akciji kroz zaustavljanje vozača i upućivanja na tehnički pregled, već će policija kroz svoje redovne službene zadaće ukazivati vozačima na ovu mogućnost, a vozači za čija se vozila pri tehničkom pregledu utvrdi tehnička neispravnost neće snositi bilo kakvu sankciju, odnosno neće plaćati kaznu, niti će taj podatak biti evidentiran, niti dostavljan policiji - poručuju iz Policijske postaje šibensko - kninske. 

 

 

U proteklih deset mjeseci ove godine na našem području evidentirana je 31 prometne nesreća iz ove domene, od kojih 15 prometnih nesreća u kojim je utvrđeno da vozilo nije registrirano i 16 prometnih nesreća s istekom tehničkog pregleda vozila. Osim toga u ovom vremenu evidentirana su  ukupno 364 prekršaja ove vrste, nasuprot 515 ovih prekršaja u istom razdoblju prošle godine, što je znatan pad ove vrste prekršaja, a čemu osim ciljanih akcija policije, uvelike doprinose i ovakve preventivno-sigurnosne akcije.


- Zbog toga pozivamo sve vozače da se uključe u ovu akciju, tako da u bilo kojoj stanici za tehnički pregled izvrše besplatnu kontrolu tehničke ispravnosti svog vozila i na taj način doprinesu, kako svojoj, tako i sigurnosti svih sudionika u prometu - apeliraju iz županijske Policijske uprave.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam