Datum objave: 18. Studeni 2016

Sva sila simbolike na čelu Kolone sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine

Šibenik News
Šibenik News

Fotografija Djevojčice u plavom kaputu ponovno će obići ako ne svijet, onda Lijepu Našu. Na 25. obljetnicu pada Vukovara, Grada heroja i žrtvu Vukovaraca, Vukovarka, djevojčica u čijim je uplakanim očima cijeli svijet ugledao strahotu Domovinskog rata, Željka Jurić ponovno je u Koloni sjećanja.

 

Četvrtinu stoljeća kasnije, Željka u jednoj ruci drži svoj plavi kaputić, a u drugoj svoju maloljetnu kćer na čelu Kolone koju uz njih Gradom herojem vodi predsjednica RH Kolinda Grabar - Kitarović i predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković.

 

Fotografija Djevojčice u plavom kaputu obišla je svijet, zgrozila javnost i dokazala riječi Benjamina Franklina koji je kazao da ne postoji dobar rat ni loš mir. 

 

U programu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.  sudjeluju i dogradonačelnik Šibenika Nikica Penđer, te pročelnik UO komunalnih poslova Grada Šibenika, Miro Lucić koji su se našli u Koloni sjećanja zajedno sa desetcima tisuća Hrvata koji su došli odati počast palim Vukovarcima i svim stradalim i nestalim u Domovinskom ratu. 

 

 

Naslovna fotografija: Kolinda Grabar Kitarović / Facebook 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti