Datum objave: 17. Studeni 2016

Saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev po imovini je među bogatijima u Saboru

Diana Ferić
Diana Ferić

Branka Juričev Martinčev, saborska zastupnica HDZ -a po bogatstvu je na četvrtom mjestu među saborskim zastupnicima, prema listi koju je objavio Večernji list, a temelj njenog bogatstva su nekretnine. Prema imovinskoj kartici koju je prijavila vrijednost nekretnina koje posjeduje je oko 11,1 milijun kuna. Na prvom mjestu po bogatstvu je HDZ -ov zastupnik Domagoj Ivan Milošević s imovinom od oko 19 milijuna kuna, na drugom mjestu je SDP -ov Mirando Mrsić s oko 13 milijuna kuna, a slijedi ga Vesna Pusić čija imovina iznosi oko 12 milijuna kuna.

 

Prema pisanju Večernjeg lista, bogatstvo Branke Juričev Martinčev leži u nekretninama koje su u njezinom ili vlasništvu njezina supruga. kuća, građevinsko zemljište,poslovni prostori šuma i voćnjak čine najveći dio imovine bračnog para Juričev Martinčev, a stečeni su nasljedstvom ili kupnjom. Imaju i dionice INE nominalne vrijednosti i T mobila nominalne vrijednosti po 80 000 kuna. Obrt njezinog supruga ima kredit. Plaća Branke Juričev Martinčev je oko 14 000 kuna, a dužnost gradonačelnice Vodica obavlja volonterski.
od 117 000 kuna.

 

Najsiromašniji saborski zastupnik u aktualnom sazivu je Marin Škibola, član Živog zida koji nema nikakvu imovinu. Deset zastupnika koji se ubrajaju u siromašne posjeduju samo automobil.

 

Ako uvažimo načelo koje je vrijedilo na početku liberalizma da zastupnik može biti samo onaj tko je ekonomski nezavisan onda su bogati zastupnici poželjni i danas u parlamentu jer je manje vjerojatno da ih se može "kupiti" iako postoje i suprotni primjeri. Kada je riječ o političarima ne bi nas trebalo smetati to što su bogati već je samo bitno kako su to bogatstvo stekli.  

Iz kategorije: Vijesti