Sidebar Menu

Datum objave: 16. Studeni 2016

Nije dugo čekao: Tolušić zbog zaraženog mesa smijenio šefa Uprave za sigurnost hrane

Šibenik News
Šibenik News

Kako je rekao, tako je i učinio. Ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić smijenio je šefa Uprave za sigurnost hrane, Tomislava Kiša zbog afere sa zaraženom piletinom, javlja portal Index.hr. Tolušić svog imenjaka smatra odgovornim što javnost nije na vrijeme obaviještena o mesnim proizvodima kod kojih je dokazana prisutnost salmonele o čemo smo pisali jutros. 

 

- Kao ministar poljoprivrede osobno smatram da javnost mora odmah biti obaviještena o svakoj potencijalnoj opasnosti za zdravlje, bez obzira što procedure to ne nalažu. Iako je Ministarstvo poljoprivrede postupilo po svim zadanim procedurama, morali smo biti brži i učinkovitiji. Moramo promijeniti način razmišljanja i ne biti birokrati, nego uistinu voditi brigu o našim građanima. Smatram da smo mogli učiniti više i zato ću tražiti odgovornost nadležnih u Ministarstvu poljoprivrede - izjavio je jutros ministar Tolušić.

 

Salmonela je utvrđena u piletini iz Poljske, i pačetini iz Mađarske.

 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam