Datum objave: 11. Studeni 2016

Jugoistočni dio Šibenika do iduće turističke sezone poprima novi, urbani izgled

Šibenik News
Šibenik News

Jugoistočni dio Šibenika do iduće turističke sezone poprima novi, urbani izgled.

 

- Izgradnjom budućeg Sportsko - rekreativnog centra Ražine Donje, uređenjem gradske plaže Brodarica i spajanjem na kolektor naselja Ražine i Brodarica, jugoistočni dio Šibenika do iduće turističke sezone dobit će potpuno novi, urbani izgled - kazao je danas gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić prilikom potpisivanja ugovora o početku radova na izgradnji Sportsko-rekreativnog centra Ražine Donje.

 

Ukupna vrijednost radova na izgradnji Sportsko-rekreativnog centra Ražine Donje iznosi 2.440.052,74 kn, a tvrtka TEC gradnja d.o.o. izabrana je kao najpovoljniji ponuditelj nakon provedenog javnog natječaja.

 

- Sve što smo obećali napraviti u jugoistočnom dijelu grada Šibenika, to i ostvarujemo. Ražine kao jedno veliko naselje uređenjem sportskog centra i spajanjem s plažom u Brodarici postat će turistički atraktivan dio grada s novim urbanim sadržajima - dodao je gradonačelnik Burić.

 

- Radovi će trajati četiri kalendarska mjeseca te očekujemo kako ćemo projekt kvalitetno i na vrijeme završiti -  istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora direktor tvrtke TEC gradnja d.o.o. Antonijo Svirčić. Sportsko-rekreativni centar Ražine Donje prostirat će se na 2175 m2 i sadržavat će otvorene sportske terene te prateći objekt.

 

Sportski tereni na otvorenom su košarkaško igralište dimenzija 28 x 15 m, odnosno 420 m2, te nogometni kavez s umjetnom travom i čeličnom ogradom dimenzija 25 x 15 x 5 m, odnosno 375 m2. U pratećem objektu su predviđene dvije svlačionice te dva para sanitarnih prostorija sa tuševima, ukupne građevinske bruto površine 86 m2.

 

Svaka svlačionica je dimenzionirana za 20-ak korisnika. Prateći objekt sadrži i pomoćni prostor s kotlovnicom za pripremu tople vode putem solarnih kolektora koji su pozicionirani na krovu objekta. Između sportskih terena je predviđen prostor za sve popularniji street-workout. Ostatak površine je hortikulturno obrađen. Predviđena je i javna rasvjeta, te zasebni reflektori za sportske terene. Međusobna komunikacija između igrališta je popločana betonskom galanterijom.Cijeli kompleks je okružen ogradnim zidovima, sportski tereni imaju zaštitne ograde, a ispred ulaza u centar je asfaltirana parkirna površina za 10 osobnih automobila.
 

Iz kategorije: Vijesti