Sidebar Menu

Datum objave: 04. Studeni 2016

FOTO: JU NP Krka predstavio šibenski proizvod u smjeru doprinosa zaštiti prirode i okoliša

Šibenik News
Šibenik News

Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ danas je predstavila novi projekt koji doprinosi zaštiti prirode i okoliša: solarna stabla – SunInside. U suradnji sa šibenskom tvrtkom Upgrade energy j.d.o.o. postavljena su tri solarna stabla na trima lokacijama: u ispostavi JU „NP Krka“ u Skradinu, na livadi na Skradinskom buku i na ulazu Lozovac.

 

- Naši posjetitelji, kao i svi suvremeni turisti, koriste mobilne uređaje za fotografiranje, informiranje, snalaženje u prostoru i dijeljenje sadržaja. Često se dogodi da se baterije mobitela isprazne, što predstavlja prepreku potpunom ‘hvatanju’ doživljaja iz Parka. Postavljanjem solarnih stabala pružamo dodatnu uslugu posjetiteljima Parka – educiramo ih o mogućnostima praktičnog i učinkovitog korištenja energije dobivene iz obnovljivih izvora. Drago nam je što je proizvod u potpunosti osmišljen i proizveden na šibenskom području, čime doprinosimo razvoju domaće inovativne tehnologije - istaknuo je ravnatelj JU „NP Krka“ mr. sc. Krešimir Šakić.

 

 

Solarno stablo SunInside inovativan je, atraktivan i funkcionalan ekološki proizvod urbane opreme koji solarnu energiju pretvara u električnu. Nadalje, on omogućuje punjenje mobilnih uređaja, mjesto za odmor i prihvat za bicikle. Proizvod je u potpunosti energetski neovisan, a razvijen je, dizajniran i proizveden u Šibeniku.

 

 

- SunInside je solarno stablo inovativnog dizajna, modularno je i prilagodljivo, jednostavno za instalaciju u prirodi i urbanim sredinama. Proizvod se sastoji od središnjeg stabla (konzole) s krošnjom solarnih panela i punjačima mobilnih uređaja (IOS-om, Androidom i USB priključcima), a sadržava i klupu za odmor i stalke za bicikl. Može sadržavati i WiFi Hotspot, informativne i oglasne površine, dodatnu rasvjetu, koš za otpad, web ili sigurnosnu kameru, meteostanicu i druge elemente. Ovaj inovativan proizvod urbanu opremu pretvara u točku okupljanja – mjesto informiranja, komunikacije, zabave i dijeljenja sadržaja. Idealan je za primjenu u turizmu jer suvremeni turisti neprestano koriste mobilne uređaje, te su stalno u potrazi za mjestom gdje mogu napuniti uređaj i spojiti se na internet - kazao je Antonio Šunjerga, dizajner i jedan od članova Upgrade Energy tima.

 

Postavljanjem solarnih stabala JU „Nacionalni park Krka“ promovira obnovljive izvore energije, potiče održivi razvoj i pridonosi jačanju lokalnog gospodarstva.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam