Datum objave: 02. Studeni 2016

Šibenski socijaldemokrati: Antifašizam je naša prošlost, pobjeda i temelj

Šibenik News
Šibenik News

Šibenski socijaldemokrati na čelu s predsjednikom Frankom Vidovićem uputili su čestitku svojim sugrađanima u povodu obilježavanja 72. obljetnice oslobođenja Šibenika od fašistički okupacije u II. svjetskom ratu.

 

Datum 3. studenog 1944. šibenski SDP naziva nesumnjivo značajnim datumom u povijesti Krešimirovog grada koji je stvorio preduvjete i označio početak jedne od najintenzivnijih faza razvoja ovog grada i cijelog šibenskog kraja.

 

- Antifašizam je naša prošlost, pobjeda i temelj na kojem gradimo budućnost. Također, doprinos koji su Šibenčanke i Šibenčani dali borbi protiv fašizma daje nam za pravo da u svakoj prilici s ponosom istaknemo, kako su ovaj grad i njegovi stanovnici u najtežim trenutcima svjetske povijesti znali odabrati pravu stranu - stoji u čestitci s potpisom Franka Vidovića zajedno s: 

 

- Naš grad i naša Domovina su iznikli na zasadama antifašizma i Domovinskog rata. Neka je svima koji su svoje živote dali u antifašističkoj borbi i u Domovinskom ratu vječna slava i hvala! Svim građanima grada Šibenika čestitamo Dan oslobođenja! - poručili su iz GO SDP Šibenik. 

 

 

 

 

Naslovna fotografija:Franko Vidović, Facebook

Iz kategorije: Vijesti