Datum objave: 24. Listopad 2016

Crveni križ obilježava Dan darivatelja krvi i 40. obljetnicu organiziranog darivanja

Šibenik News
Šibenik News

U utorak, 25. listopada, obilježava se Dan darivatelja krvi. Gradskom društvu Crveni križ iz Šibenika do ovogodišnje proslave osobito drži.


- Jako nam je važno. Ove godine obilježavamo i 40. obljetnicu organiziranog darivanja krvi na našem području - objasnili su iz Crvenog križa uz prigodne riječi zahvale za sve one koji su dosad donirali najvrijednije što imaju.

 

- Upućujemo Vam izraze duboke zahvalnosti za plemenitost i humanost koju ste pokazali darujući ono najvrijednije što čovjek može dati, a to je vaša krv koja je spasila mnoge živote. Sa željama da vas i dalje služi dobro zdravlje, primite iskrene čestitke prigodom Vašeg dana - riječi su šibenskog Crvenog križa.

 

U povodu Dana darivatelje krv sutra u jutarnjim satima u Uredu župana šibensko - kninskog održati svečani prijam za dobrovoljne darivatelje krvi s područja županije. Prijam zajednički organiziraju Županija i Crveni križ na nivou županije.

 

Tom prigodom župan Goran Pauk i predsjednik Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije Damir Vlaić uručit će priznanja darivateljima koji su krv darovali 75 i 50 puta i darivateljicama koje su krv darovale 55 puta.
 

Iz kategorije: Vijesti