Datum objave: 21. Listopad 2016

Histerija zvana "jezivi klaunovi" počela se širiti i Šibenikom:Je li riječ o promidžbenom štosu

Diana Ferić
Diana Ferić

Djeca koja polaze šibenske osnovne škole počela su se  bojati takozvanih jezivih klaunova, potužili su nam se roditelji. Ne žele, kažu, više ići sami niti u WC. "Početkom rujna prvi su se jezivi  klaunovi pojavili u Greenvilleu u Južnoj Karolini i pokušavali namamiti djecu u šume. Manija se potom širila po SAD-u, a ljudi su na društvenim mrežama pokušali prokljuviti što se događa. Jedna od teorija je da su klaunovi dio viralne kampanje za adaptaciju filma "Ono" ("It"), koji će se naći u kinima sljedeće godine jedno je od objašnjenja pojave suludih klaunova u SAD-u i Europi, a unazad nekoliko dana i u Hrvatskoj", jedno je od logičnih objašnjenja  koje ipak ne opravdava jezu koju ti likovi unose među ljude, pai najmlađe.
BILO je dovoljno tek nekoliko dana da se jezivi klaunovi prošire po Hrvatskoj. Nakon što su viđeni po Bjelovaru, Slunju, Mokošici i Slavoniji, reagirati je morala i policija koja je poručila da njihovi djelatnici provjeravaju svaku dojavu (dosad su dobili dvije u PU Osječko baranjskoj, no nisu je uspjeli potvrditi).

Suludi trend koji se sastoji od toga da jezivi klaunovi šeću ulicama noću i teroriziraju prolaznike krenuo u SAD-u, potom se proširio na Veliku Britaniju, a zatim smo pratili kako se preko Slovenije spušta i do nas.

Iz kategorije: Vijesti