Datum objave: 15. Listopad 2016

FOTO: Jako jugo ne prestaje raditi 'nered', Meteoalarm izdao upozorenje

Šibenik News
Šibenik News

Meteoalarm izdao je niz narančastih upozorenja za područje cijele Hrvatske, a što se Šibensko - kninske županije tiče, njenog kopnenog i morskog dijela, situacija nije bitno drugačija. 

 

 

Za kninsko područje vrijedi narančasto upozorenje zbog pljuskova s grmljavinom čija vjerojatnost iznosi visokih 80 posto te su moguće bujične poplave. Zbog obilne kiše i pljuskova očekivana količina oborina za kninsko područje kreće se između 35 - 60 mm. 

 

Slična analiza vremenskih prilika Meteoalarma vrijedi i za obalno područje županije gdje je grmljavinska vjerojatnost 70 posto, a očekivana količina oborina je manja od 40 mm.

 

- Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu - poručuju iz Meteoalarma. 

 

 

 

Jako jugo koje je puhalo još tijekom noći na području grada Šibenika uzrokovalo je niz problema, a jedno od njih svakako su 'povaljani' pitari s biljkama, bačeni suncobrani kao i razbacano smeće po ulicama što se moglo vidjeti sredinom noći. 

 

 

Iz kategorije: Vijesti