Datum objave: 15. Listopad 2016

Od 2 sata u noći gorjelo u Jadrtovcu, požar lokaliziran tek jutros

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Jutros oko 7:15 sati lokaliziran je požar na području Jadrtovca koji je planuo u noći, oko 2:15 sati. Gorjela je trava, nisko raslinje i borova šuma, a izgorjelo je 10 ha.

 

- Požar je lokaliziran, nije pod kontrolom, ali vatrogasci su još uvijek na terenu. Požar se ne širi, a vatrogasci dogašavaju rubne dijelove, saniraju ostatke vatre kako se ne bi rasplamsala na ovom vjetru - kazao nam je Volimir Milošević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik. 

 

JVP Šibenik imali su pomoć kolega iz Jvp Vodice, Dvd Brodarica - Krapanj, Dvd Grebaštica, Dvd Primošten, Dvd Rogoznica, Dvd Šibenik, Dvd Zaton, Dvd Vodice, Dvd Pirovac, Dvd Tisno, Dvd Skradin i Dvd Dubravice  

 

Tijekom noći na terenu je, navodi Milošević, bilo oko 50 vatrogasaca s 20 vozila, vatra nije zaprijetila kućama koje su od požarišta udaljene svega sto metar.

 

 

Zbog nepovoljnog vremena, jakog juga koji je puhao cijelu noć, a ni jutros nije manji, na požarištu će ostatak dana dežurati određen broj vatrogasaca kako bi preventivno djelovali.

 

 

 

Naslovna fotografija: JVP ŠIbenik Facebook 

Iz kategorije: Vijesti