Datum objave: 14. Listopad 2016

Šibenski izumitelji na Međunarodnoj izložbi inovacija konkuriraju s marinedronom,e-kartom i multipraktik frezom

Šibenik News
Šibenik News

Dalmatinski inovatori iz Društva inovatora Faust Vrančić iz Šibenika i Društva inovatora Diatus iz Splita predstavit će se sljedećeg tjedna na 14. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA u Zagrebu.

 


Električni karting i Marinedron - univerzalno mini plovilo na električni pogon inovacije su s kojima se predstavlja Šibenčanin Bojan Cinotti. Osim njega na ovom već tradicionalnom jesenskom okupljalištu inovatora iz Hrvatske i svijeta, Multi praktik frezu predstavit će i Šibenčanin Radomir Vukša.

 

FOTO: Članovi Društva inovatora Faust Vrančić na izlaganju u riječkom Kastvu s e-kartom


Ivan Mrvoš iz Solina na ARCI predstavlja Pametnu klupu Steora, Mirko Vuković iz Vrgorca i Mate Vuković iz Makarske Samoposlužni aparat s rashladnom jedinicom i video monitorom, a Boris Dumančić iz Solina Idejni projekt za obranu od poplava i proizvodnju električne energije. Stipe Latković iz Piska i tvrtka Dr. Luigi iz Šestanovca predstavit će metodu Mjerenja visinske razlike donjih ekstremiteta (3D dijagnostika stopala), Marinko Biškić iz Splita i tvrtka Luxor iz Solina čokoladni namaz s maslinovim uljem, Ante Glavurdić iz Sinja Turbo trup broda, a Duje Duplančić i Marin Jurašin iz Splita Y čaše. Splićanin Boris Ukić predstavit će Elektronički bljeskač BU 230V, a Končar električni uređaji d.d iz Dicma Zelenu kućnu elektranu.


Međunarodna izložba inovacija ARCA bit će otvorena u četvrtak 20. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a inovacije autora iz Hrvatske i svijeta moći će se pogledati do 22. listopada.

 

FOTO: Bojan Cinotti testira još jedan izum koji će predstaviti u Zagrebu - marinedron

 

U okviru izložbe održat će se i forum „Inovacije-pokretač razvoja“ namijenjen inovatorima i poduzetnicima, dok je za mlade predviđen Dan inovativnih ideja.

 


Izložba se održava u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske, pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, Ministarstva poduzetništva i obrta i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u suradnji s Međunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora (IFIA), Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture, Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom. Poseban partner izložbe je Kineska asocijacija inovatora CAI. 

 

Iz kategorije: Vijesti