Datum objave: 13. Listopad 2016

FOTO: U tijeku radovi na uređenju Rezališta. Šibenski Banj dobiva konkurenciju

Šibenik News
Šibenik News

Započeli su radovi na uređenju plaže u Brodarici poznate pod nazivom Rezalište. Izvođač radova je šibenska tvrtka Inovator s kojom je gradonačelnik Šibenika, Željko Burić potpisao ugovor 23. rujna. 

 

Radovi bi trebali trajati šest mjeseci, te bi Rezalište u modernom ruhu trebalo spremno dočekati goste već prvih dana turističke sezone 2017.  Procijenjena vrijednost nabave za radove na plaži iznosi 7,8 milijuna kuna. Sredstva za uređenje izdvojit će se iz Proračuna Grada Šibenika uz milijun kuna Ministarstva turizma RH. Projekt će biti realiziran kroz dvije proračunske godine.

 

FOTO: Simulacija plaže nakon radova

FOTO: Plaža tijekom izvođenja radova

 

Projektom je predviđena izgradnja parkirališta, uređenje plaže, izgradnja objekata za različite sadržaje od ugostiteljskih do sanitarnih čvorova. Rezalište će dobiti muliće, pontone, javnu rasvjetu, odvodnju te zeleni pojas. 

 

Radovi podrazumjevaju uređenje 500 metara obalnog područja. Plaža je tematski podijeljena na nekoliko dijelova. Istočni dio plaže, kao najmirniji, namijenjen je obiteljima s djecom, središnji dio plaže obiteljima s malom djecom, dok je zapadni dio plaže namijenjen sportskim i rekreativnim sadržajima i zabavnim sadržajima za mlade.

 


 

 

Kupalište je opremljeno rampom za ulazak u more osoba sa invaliditetom, te prostorom sa prilagođenim sunčalištima za te osobe. Na kupalištu će se postaviti četiri grupe tuševa i prostora za presvlačenje. Planirana je i postava promatračnice za spasilačku službu.

 

U koridor između parkinga i kupališta smještena je šetnica uz koju su projektirani prateći sadržaji, te urbana oprema (klupe i sl). 

 

 

Gradska plaža Banj u Šibeniku ove godine našla se u samom finalu nagrade Hrvatske turističke zajednice u kategoriji 'Plaža godine', lako moguće da uređenje brodaričke plaže znači i novu konkurenciju za ovu gradsku plažu. 

Iz kategorije: Vijesti