Datum objave: 04. Listopad 2016

Šibenčani godišnje plaćaju 1,1 milijun kuna djelatnike propalog TEF-a koji u isto vrijeme zaradi tek 100 tisuća

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Šibenski SDP na čelu s Joškom Šupom, predsjednikom Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Šibenika, optužio je aktualnu gradsku vlast za obmanjivanje javnost pričama o sudbini Tvornice elektroda i ferolegura, TEF-u, nekadašnjem industrijskom gigantu na prostoru Crnice.


- U ovom slučaju, gradonačelnik se ponašao s TEF-om po narodnoj 'ako dite ne plače, mater ne zna da je živo' – ustvrdio je Šupe, nastavljajući:

 

- I gdje smo danas?! Danas su činjenice da se na prostoru TEF-a ništa nije dogodilo, niti jedan jedini kamenčić s tog prostora nije odvežen. Jedino što se tamo povremeno događa su koncerti i ljetni parking. Građani Šibenika financiraju sedam zaposlenika, pet članova Nadzornog odbora. To vam je cifra oko 1,1 milijun kuna dok TEF zaradi oko 100 tisuća kuna od najma.

 

 

Podsjetio je Šupe i na kredit za koji se godišnje plaća 225 tisuća kuna kamata te na INA-u kojoj će se vraćati 20 milijuna kuna, a ne 12,5 milijuna.

 

Šibenski HZD na čelu grada, vraća se opozicija na vrijeme prije mogućeg stečaja, tvrdio je da TEF neće u stečaj, da će se raspisati međunarodni javni poziv za potencijalne investitore... A onda, u rujnu tekuće godine, Trgovački sud u Zadru imenovao je Radojku Danek privremenom stečajnom upraviteljicom upravo TEF-a pred kojom je analiza postojećeg stanja u Crnici te odluka hoće li se nad posrnulim gigantom otvoriti stečaj ili ne.

 


- Činjenica je da se ništa ne radi, da nema vizije, da se loše upravlja, a kad loše upravljate onda vam dođe kazna od strane vjerovnika. Mislim da je to najbolja ocjena, kad vam netko oduzme vaše pravo da upravljate svojom imovinom koja vrijedi 400 milijuna kuna – istaknuo je Šupe koji nije htio kazati što misli da će se s TEF-om zaista dogoditi u naredom razdoblju, osim da tom tvornicom upravlja vijeće vjerovnika koje će odlučiti ima li TEF imovinu kojom može namiriti dugove.

 

No stanje na području TEF-a SDP-ovac je usporedio sa stanjem na području cijelog Krešimirovog grada i to gotovo sedam mjeseci uoči novih lokalnih izbora.

 


- U Šibeniku nema nijedne dizalice, nije se počelo s izvršavanjem predizbornih obećanja – primjetio je Šupe, podsjećaju da je sam gradonačelnik Željko Burić svojedobno kazao da zadnja godina mandata nije vrijeme za započeti projekte koji se trebaju raditi kontinuirano tijekom trajanja mandata.

 

- Sad nam slijedi nova priča. Opet će se počet lijepo pričati kao kad se pojave brojni investitori kad vam pojedini krediti dospiju na naplatu. I onda ti investitori diljem naše planete odu, nama ostanu krediti koje moramo plaćati – završio je SDP-ovac.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3