Datum objave: 30. Rujan 2016

U Krku će tek ušetati milijuntni posjetitelj čime će JU NP Krka ostvariti najbolju godišnju posjećenost od osnutka

Šibenik News
Šibenik News

S prvim danom mjeseca listopada Javna ustanova Nacionalni park Krka upisat će milijuntnog posjetitelja u ovoj turističkoj sezoni.


Svečani doček organizirat će u ispostavi u Skradinu, a o ostvarivanju ove lijepe brojke, Katia Župan, glasnogovorica JU NP Krka, kazala je da je rezultat dugogodišnjeg rada.

 

- To je rezultat izuzetno uspješnog 31-godišnjeg razvoja projekata zaštite prirode i kulturno povijesne baštine koji su omogućili odgovorno upravljanje, održivi razvoj posjetiteljskih sadržaja i razvoj lokalnog gospodarstva. Razvoj posjetiteljskih sadržaja omogućen je upravo prostornom razgranatošću parka gdje je ukupno pet posto površine namijenjeno posjetiteljima. Ovo, naravno, omogućava porast prosperiranja krajeva uz Krku ali i uživanja u bogatoj lokalnoj ponudi – objasnila je Župan.


Milijun posjetitelja koji će tek biti ostvaren 1. listopada ujedno je najbolja zabilježena godišnja posjećenost Krke od proglašenja nacionalnim parkom.


- Podsjećamo da od svog osnivanja Javna ustanova Nacionalni park Krka bilježi konstantan porast posjećenosti, izuzev, naravno, tijekom Domovinskog rata. U proteklih desetak godina radilo se o prosječnom godišnjem porastu od 6 do 7 posto. Do naglog skoka došlo je 2015. kada je NP „Krka“ posjetilo 951.106 posjetitelja, što je predstavljalo porast od 18 posto u odnosu na 2014. godinu. Ove godine Park očekuje i 12 posto veću posjećenost u odnosu na isto razdoblje lani – poručuju iz Parka.
 

Iz kategorije: Vijesti