Datum objave: 27. Rujan 2016

Nediljko Dujić neće ni u Sabor ni na mjesto župana, a broji i zadnje dane na čelu Skradina

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Nediljko Dujić nije spreman za sjesti u fotelju Hrvatskog sabora, kaže nam. O tome se tek treba dogovoriti s Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice i izglednim premijerom Republike Hrvatske. Osim toga, neće se kandidirati ni za mjesto gradonačelnika Skradina ni za mjesto župana šibensko - kninskog na predstojećim lokalnim izborima u proljeće 2017. godine.


Ono što želi i na što je spreman jest biti aktivan dio sustava Vlade i na taj način raditi za boljitak zajednice iz koje dolazi.


- O mom angažmanu u Saboru tek se trebam dogovoriti s predsjednikom Plenkovićem, a tu nisam bitan ja već treba raditi u interesu građana. U idućih sedam dana, nakon desetog, odlučit ćemo hoću li sjesti u Sabor ili ne. Nisam strijelac koji došao tu da bih imao veliku plaću. To je daleko pozitivnija priča i odgovoran pristup - kazao je Dujić.


Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a, prema vlastitim riječima, dobro bi se snašao na nekoj od funkcija u državnim tvrtkama, institucijama, a ukoliko se nakon križaljke HDZ-a pokaže da Dujić zaista nije za Sabor, on, navodi, želi osigurati da na njegovo mjesto bude izabran netko iz Šibensko - kninske županije.


- Želim osigurati da netko iz naše županije uđe u Sabor, da ne ostane zapostavljena i da taj netko donese investicije u sredinu iz koje dolazi. Potrudio bih se biti aktivan. Mislim da mogu učiniti daleko više svojim radom izvan Sabora. Mislim da sam svojim angažmanom, lobiranjem u zadnjih deset mjeseci doprinio barem malo - priznao je dugogodišnji gradonačelnik Skradina, koji to od iduće godine, prema vlastitoj volji, više neće biti.

 

Tu bi funkciju, vjerojatno, napustio već u ovom trenutku da ga ima tko zamijeniti. No, kako kaže, maknuti se sad s mjesta gradonačelnika Skradina bilo bi krajnje neodgovorno i nepošteno prema mještanima.


- Neću se više kandidirati za gradonačelnika Skradina, a neću ulaziti ni u utrku za župana. Tu ću svoju podršku dati Goranu Pauku i nadam se da će uz njega biti izabrana dožupanica - komentirao je Dujić koji ne skriva da bi i na mjestu prvog čovjeka Skradina zapravo najradije vidio - ženu.


Postoji popis, kaže, sa šest, sedam imena no o konačnim kandidatima za mjesto gradonačelnika/ice Skradina odlučit će stranačko tijelo prema unaprijed provedenim anketama koje će, pak, pokazati koji od kandidata imaju najbolji prolazak kod birača.


- Sve moje suradnice, osim pročelnika, su žene i zagovaram ne samo da Skradina dobije gradonačelnicu nego i županija dožupanicu jer su žene odgovornije i često sposobnije - kazao je Dujić na temelju svog dvadesetogodišnjeg rada sa ženskim kolegicama.


Da žene u redovima HDZ-a dobro kotiraju među biračima pokazalo se na primjeru vodičke gradonačelnice Branke Juričev Martinčev koja je ne samo bila nositeljica liste u 9. izbornoj jednici već je ostvarila i uspjeh dovoljan da uđe u Sabor. Ima li Dujić barem jednu takvu kandidatkinju, vrijeme će pokazati.


- Volio bih da dobijemo barem jednu dožupanicu, pročelnicu ili zamjenicu jer bi to bilo daleko bolje za društvo jer žene imaju drugačiju percepciju o nekim stvarima za razliku od muškaraca gdje se mi tek trebamo educirati. Žene znaju što je obitelj, što su djeca i znaju probleme svoje zajednice posebno na našim prostorima gdje mi muškarci nismo odgajani u tom ozračju - priznao je Dujić, dodajući da žene uživaju njegovu apsolutnu podršku.  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3