Datum objave: 21. Rujan 2016

Dječja igrališta u Šibeniku u mraku čekaju obnovu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Proteklog vikenda djeca su se igrala u djelomičnom mraku na igralištu na šibenskoj rivi jer dio obližnje rasvjete nije svijetlio. To bi se trebalo promijeniti ovih dana budući da djelatnici tvrtke Pectus, zadužene za održavanje javne rasvjete na području Grada Šibenika, mijenjaju rasvjetu po staroj gradskoj jezgri. 

 

- Jučer su radili kod Alpe, danas su na Poljani, a nakon toga trebali bi i sići i na rivu - kazao je Miro Lučić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Šibenika. Dječja igrališta inače su bolna točka zabavne ponude na širem području Krešimirovog grada jer malo ih je koji su obnovljeni, a kad se i obnove vrlo brzo nađu se na meti vandala. 

 

Pročelnik Lucić o obnovi dječjih igrališta na području grada pričao je još u prvoj polovici godine. Do toga u međuvremenu nije došlo no kaže nam - radovi samo što nisu počeli. 

 

- Zaključen je ugovor s tvrtkom iz Zagreba koja je trebala izraditi sprave. Čekamo da nam se jave kad će doći. Sad kad je završila sezona, možemo pristupiti radovima- kazao je pročelnik, dodajući da će se dio sprava za igranje zamijeniti novima, dio će se renovirati.

 

Vrijednost radova na obnovi dječjih igrališta je oko 200 tisuća kuna, a u potpunosti ga financira Grad Šibenik. 

Iz kategorije: Vijesti