Datum objave: 19. Rujan 2016

U novim proizvodnim pogonima na Podima uskoro posao za 200 novih radnika

Šibenik News
Šibenik News

U novim proizvodnim pogonima na Podima uskoro posao za 200 novih radnika.

 

- U zoni Podi uistinu se ovih dana događaju pozitivna gospodarska zbivanja. Naime, šibenske tvrtke poput Skelin Monta d.o.o. i DM – Inox d.o.o., zbog povećanja obima posla, upravo ovdje šire svoje pogone. S druge strane, ovdje se realiziraju i tri prava industrijska pogona, Industrius, Hidraulika Kurelja i IDS. Radi se o metaloprerađivačkim pogonima u kojima će uskoro svoj novi posao naći oko 200 radnika - najavio je gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić prilikom današnjeg posjeta najnovijim pogonima u šibenskoj gospodarskoj zoni.
Gradonačelnik je naglasio kako se šibensko gospodarstvo prestrukturiralo te oslonilo na malo i srednje poduzetništvo.


- Posebno me veseli što se šibenske tvrtke probijaju na strana tržišta, a istovremeno naša gospodarska zona privlači i strane investitore. Upravo je priča Industriusa i IDS-a jako interesantna jer pokazuje da Grad Šibenik gaji uspješan partnerski odnos sa svim potencijalnim ulagačima u naš grad - rekao je Burić.

 


Gradonačelnik je u društvu zamjenika gradonačelnika mr.sc. Danijela Milete i direktora Podi d.o.o. Jakova Terzanovića iskoristio ovu prigodu i za obilazak radova na kolektoru za istočni dio grada.


- Upravo su u tijeku završni radovi koji će osigurati spajanje čitave gospodarske zone Podi na pročistač. Ovim su poduzetnici lišeni jednog velikog i zahtjevnog problema, a to je realizacija sustava odvodnje - zaključio je gradonačelnik Burić, dodavši kako će do kraja godine u Podima započeti izgradnja i energane na biomasu. 

Iz kategorije: Vijesti