Datum objave: 14. Rujan 2016

Svjetsko priznanje arhitektima Bašiću i Murtiću za projekt šibenskog hotela D-Resort

Šibenik News
Šibenik News

Hotel D‐Resort Šibenik projektiran od strane arhitekta Nikole Bašića (arhitektura) i arhitekta Marka Murtića (interijer) nominiran je za prestižnu nagradu „The International Hotel and property award“ koja bira najbolja dizajnerska rješenja poznatih svjetskih hotela. D‐Resort Mandalina Šibenik nalazi se među 7 finalista za nagradu na svjetskoj razini i među 4 u Europi, u kategoriji hotela manjih od 200 soba.

 

„The International Hotel and property award“ nagrada je „The Design Awardsa“, vodećeg dizajnerskog časopisa u Velikoj Britaniji, koju karakterizira glasovanje otvoreno za profesionalce iz svijeta dizajna ali i za sve čitatelje, klijente i korisnike. Iz „The Design awardsa“ poručuju kako im je cilj pružanje osvrta na dizajn, prepoznavanje talenata i kreiranje prilika. Tragaju za mjestima koja inspiriraju osjetila u dizajnerskom smislu, a dodjela glavnih nagrada održat će se u petak, 16.09. u Cipriani Hotelu u Veneciji.

 

Unutrašnjost D‐Resort Mandaline rijetki je primjer integracije arhitekture i interijera što je rezultiralo i jednim savršeno integriranim projektom. Glavni koncept bila je kreacija vlastite, moderne vizije mediteranske arhitekture, u potpunosti nanovo oblikovane i lišene globalizacije, kao i globalnih trendova u hotelijerstvu. Kreirali smo vlastitu viziju mediteranske arhitekture s osjećajem za baštinu koja dominira vizurama grada Šibenika.

 

Kao osnovni materijal u gradnji korišten je bijeli cement oblikovan u drvenim kalupima, a koji je poslužio i kao skulpturalni element u eksterijeru i u interijeru. Dizajnerski elementi u interijeru od sirovo su rezanog hrasta čija je tekstura, toplina i boja odlično promišljen kontrast betonskim zidovima. Skulpture, keramički zidovi i umjetnička platna dodatno naglašavaju kod posjetitelja osjećaj da se nalazi na jednom doista posebnom mjestu. Umjetnost je sastavni dio D‐Resorta, a to je prepoznato ina internacionalnoj razini.

 

U EMUR STUDIU za ovaj projekt osmišljeni su, dizajnirani i proizvedeni namještaj, rasvjetna tijela i tepisi pod zajedničkim imenom STUFF – brenda kojim je naglašena jedinstvenost D‐Resorta.

 

-STUFF je superior design brand namijenjen opremanju modernih turističkih i institucionalnih interijera, ali i privatnih stambenih objekata. Napomenuo bih da je STUFF moderan, ali prije svega funkcionalan dizajn široke primjene izrađen od vrlo kvalitetnih materijala. Našim namještajem uređen je interijer hotela D‐Resort Mandalina u Šibeniku, a za potrebe hotela dizajnirali smo i proizveli više od 30 komada namještaja - izjavio je Marko Murtić, poznati hrvatski arhitekt i dizajner interijera, koji je interijer finalizirao uz pomoć kolegice arhitektice Ane Aščić.

 

Nominacija u sklopu „The International Hotel and property award“ i ulazak u društvo najboljih svjetskih hotela potvrda je izvrsnom projektu kojeg od otvorenja prošlog ljeta bilježi veliku popularnost među domaćim i starim turistima.

 

 

 

Izvor: Hrturizam.hr

Iz kategorije: Vijesti