Datum objave: 10. Rujan 2016

FALIŠ IDE DALJE: Izmjene za zadnji dan Festivala ljevice i alternative u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Četvrtog, ujedno i zadnjeg dana Festivala ljevice i alternative u Šibeniku, Fališ došlo je do izmjena u programu.

 

- Došlo je do izmjene u programu pa će umjesto Sarah Harrison koja u Šibenik nije stigla zbog "prirode posla" o čemu ćemo, vjerujemo, uskoro čitati u novinama, na FALIŠ-u nastupiti Renata Avila, odvjetnica za ljudska prava - izvjestili su organizatori.

 

Evo i program za subotu, 10.rujna:

 

20:00 sati,  Arbeit nicht frei: Rad & BRID


(okrugli stol o radnim pravima i radničkim inicijativama; Mario Kikaš, Vedrana Bibić, Igor Lasić; Mala loža)


21:00 sati, Privatizacija budućnosti: tko nam je želi oteti?


(javni intervju sa Renatom Avilom; Renata Avila, Srećko Horvat; Mala loža)

 

O sudionicima:


Mario Kikaš je kulturni radnik iz Zagreba. Trenutno je glavni urednik časopisa RAD., a redovno piše za portale Kulturpunkt (kazališne kritike) i Bilten (komentare). Kao član programskog tima sudjelovao je u pripremi umjetničkog programa dubrovačke kandidature za europsku prijestolnicu kulture.


Vedrana Bibić je vječna studentica, prekarna radnica, članica BRID-a i producentica. Članica je uredništva časopisa RAD., predaje na Ženskim studijima u Zagrebu i producentica je Festivala Europske kratke priče.


Igor Lasić (Dubrovnik, 1970.) je novinar sa tjednika Novosti, živi u Zagrebu. Dopisnik je portala Deutsche welle i suradnik portala Bilten. Član je redakcije časopisa Rad i hrvatskog izdanja mjesečnika Le Monde diplomatique. Ranije je bio zaposlen u Feral Tribuneu i Slobodnoj Dalmaciji, i angažiran u nizu drugih medija.


Renata Avila je odvjetnica za ljudska prava, specijalizirana za područje obrane intelektualnoga vlasništva i novih tehnologija.


Bila je dio odvjetničkog tima koji je zastupao političku aktivistkinju Rigobertu Menchú Tum, ujedno i dobitnicu nagrade za mir iz Guatemale. Nedavno je branila i Juliana Asssangea i Wikileaks.


Od 2006. godine uključena je u istraživanje interneta i ljudskih prava i surađuje sa Tim Berners-Lee-omm izumiteljem World Wide Weba i čelnikom World Wide Web Consortiuma, zalažući se za zaštitu ljudskih prava u digitalnom dobu. Član je Upravnog odbora organizacije „Creative Commons“. Također je i član Savjetodavnog odbora „Courage Foundation“, gdje pomaže ugroženim „zviždačima“, kao i odbora projekta D-CENT, istražujući potencijal decentraliziranih tehnologija.

 


 

Iz kategorije: Vijesti