Datum objave: 09. Rujan 2016

Započeli pripremni radovi na uređenju 'Ljubice u Crnici

Šibenik News
Šibenik News

Sportsko igralište Ljubica u Crnici, Šibenik, konačno će dobiti 'makeover' za kojim žudi ili barem vanjski dio igrališta.

 

Ovog petka, 9. rujna, započeli su radovi na pripremi terena za radove koji se tek očekuju, a kako obavještavaju iz Grada Šibenika, građevinski radovi predviđaju uređenje košarkaškog i malonogometnog igrališta te obnovu tribina.

 

U ovoj godini uklonit će se dotrajali asfaltni sloj igrališta i postaviti novi, iscrtati nove linije igrališta, sanirati zapadna tribina, rekonstruirati razvod oborinske odvodnje te obnoviti postojeća javna rasvjeta, odnosno reflektori.

 

Riječ je o radovima vrijednim oko 430 tisuća kuna, radovi koje izvodi tvrtka Plan B Invest d.o.o. trebali bi biti gotovi do kraja listopada, a spadaju u sferu ulaganja vladajuće gradske garniture u sportsku infrastrukturu u koju će se uložiti, kako navodi dogradonačelnik Danijel Mileta u priopćenju, ravno 15 milijuna kuna. 

 

 

Evo što o tome misle u crničkom futsal klubu, a što su poručili putem svoje Facebook stranice:

- Nakon 55 godina od njene izgradnje, nakon što je odgojila desetke generacija koje su na njoj odrasli, prvi put zaigrali nogomet i basket te upoznali prve simpatije crnička ljepotica u sklopu SC Ljubica odlazi u povijest. Naime, jutros je pocelo rušenje derutnog zdanja (obje tribine i igraliste) te će uskoro u sklopu prve faze gradnje zapoceti izgradnja novog jos veceg i modernijeg igralista koje ce imati jednu manju tribinu koja ce se nalaziti na strani Pošte i Caffe Delta, dok tribine nasuprot neće više biti i taj prostor će se iskoristiti za veću površinu igrališta - pišu članovi uspješnog kluba, dodajući: 

 

- S izgradnjom novog igrališta oni najmlađi iz Gradske četvrti Crnica dobit će mogućnost da mogu nesmetano uživati u igri i druženju kao što su to radile mnoge generacije prije njih...

 

 

Iz kategorije: Vijesti