Datum objave: 09. Rujan 2016

Ravnateljica šibenske bolnice, Jakelić: Tek trebamo odlučiti što ćemo s novim Pravilnikom

Šibenik News
Šibenik News

Niti Opća bolnica Šibensko-kninske županije, poput svih županijskih bolnica u državi, nije promijenila aneks ugovora o radu liječnika na specijalizaciji. Ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske, dr. Sanja Jakelić  objašnjava kako ugovore nisu prilagodili novom Pravilniku o specijalističkom usavršavanju zdravstvenih radnika jer to nije u nadležnosti ravnatelja.

 

- Odlučili smo se na to zbog toga što u ovlastima ravnatelja stoji da ravnatelj ne smije odlučivati o iznosima većim od 100 tisuća kuna, a upravno vijeće u visini od 300 tisuća kuna. Odlučili smo se ne da ne primjenimo Pravilnik nego da o svim aspektima bilo financijskim bilo organizacijskim obavijestimo našeg osnivača, odnosno našeg župana, Županiju šibensko - kninsku i zajedno donesemo odluku - kazala je ravnateljica šibenske bolnice.

 

Zbog takvih odluka, Hrvatska liječnička komora pokrenula je disciplinski postupak protiv 66 ravnatelja zdravstvenih ustanova. Sporna odredba novog pravilnika predviđa da umjesto milijunskih odšteta, specijalizanti u slučaju odlaska iz matične ustanove, plaćaju oko 40 tisuća kuna.  

 

- Specijalizantima je nametnuta obveza rada onoliko koliko im traje specijalizacija, a ukoliko se odluče na raniji odlazak prije isteka četiri godine, specijalizant je dužan isplatiti bruto iznos plaća za to vrijeme - otkrila je Jakelić kako je dosad funkcionirao odnos između matične bolnice i specijalizanta. 

 

Ravnateljica dodaje kako bi odluka župana, trebala doći najkasnije sljedeći tjedan.


 

Iz kategorije: Vijesti