Datum objave: 08. Rujan 2016

Potkovaniji Šibenčani podbacili, u adaptaciji prostorije Kamenčića pomoći će Maksim Mrvica

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Maksim Mrvica učinio je ono što gotovo nijedan šibenski poduzetnik nije. Djelovao je proaktivno za dobrobit zajednice u kojoj ne živi, ali iz koje je ponikao. Pijanist svjetskog glasa održat će humanitarni koncert u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku, 7. listopada.

 

Cijena ulaznice iznosi 180,00 kuna, a uzmemo li u ozbir da se proda 300 karti koliko otprilike ima mjesta u šibenskom teatru, Udruga Kamenčići, za čije se potrebe koncert organizira, dobit će oko 50 tisuća kuna.

 

- Došao je njegov menadžer i rekao nam da je Maksim Mrvica voljan organizirati humanitarni koncert kako bi pomogao našoj udruzi - otkriva Sonja Ninić Ševo, predsjednica Kamenčića koja skrbi o osobama s intelektualnim poteškoćama i osigurava im potrebe uvjete da svoje vrijeme provedu kvalitetno. 

 

Kamenčići su dugi niz godina muku mučili s adekvatnim prostorijama u kojima bi se bavili aktivnostima i činilo se da je potrazi za jednim takvim prostorom došao kraj kad im je Grad Šibenik ustupio na korištenje prostoriju u zgradi na području nekadašnjeg TEF-a. 

 

Prilikom potpisivanja ugovora, gradonačelnik Željko Burić istaknuo je kako će pokrenuti akcije kako bi se lokalni poduzetnici, pravne i fizičke osobe uključile u prikupljanje financija i ostalih potrepština za obnovu prostorije, no to nije zaživjelo.

 

- Mi već pola godine od dobivanja prostora od gradske uprave idemo s apelom prema svim gospodarstvenicima da nam pomognu u sanaciji i uređenju, ali nismo dobili nikakav odaziv pa će sva sredstava prikupljena na koncertu biti usmjerena u tu svrhu - istaknula je Ninić Ševo. 

 

Jedina akcija humanitarnih konotacija za pomoć Kamenčićima bila je ona koja se igrala na sportskom terenu, točnije na Baldekinu između GKK Šibenik i KK Cibona kada su postavljene kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga posjetitelja utakmice

 

Obnova prostorije Udruge Kamenčići mogla bi 'pasti'  na leđa 'malih' Šibenčana koji su se svaki put dosad pokazal najvećim dobrotvorima, a hoće li zaista tako biti i hoće li se do 7. listopada podebljati iznos na računu Udruge za potrebe obnove i adaptacije prostorije tek ćemo vidjet. 

 

U svakom slučaju, ukoliko se netko želi osigurati, spojiti ugodno s korisnim, te na vrijeme kupiti svoju ulaznicu za humanitarni koncert Maksima Mrvice to može učiniti već od danas na blagajni Kazališta u vremenu od 10 do 12 sati, te popodne od 18 do 20 sati i tako svakim radnim danom dok se ulaznice ne prodaju. 

 

Iz kategorije: Vijesti