Datum objave: 29. Kolovoz 2016

Grad Šibenik zaposlio 37 novih privremenih radnika putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Šibenik News
Šibenik News

Posredstvom Programa zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnim radovima, a temeljem aktivne politike zapošljavanja koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje, danas su u Gradskoj vijećnici potpisani ugovori sa 33 osobe koje Grad Šibenik zapošljava na određeno vrijeme u sklopu mjere „Radom za zajednicu i sebe“.

 

Ugovori će biti naknadno potpisani s još četiri osobe koje zbog spriječenosti nisu mogle nazočiti današnjem potpisivanju ugovora.

 

- Ovaj projekt kojeg Grad Šibenik provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje višestruko je koristan. Osim što daje priliku dugotrajno nezaposlenim osobama za zaposlenjem, makar i povremenim, pridonosi boljem uređenju javnih površina na cijelom području grada - kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta napomenuvši kako ove godine javni radovi počinju nešto kasnije odlukom Zavoda za zapošljavanje.

 

U sklopu ovog programa, 37 zaposlenika radit će tijekom tri mjeseca na poslovima komunalnog uređenja gradskih četvrti i mjesnih odbora, a prema planu koji je Grad Šibenik sastavio u dogovoru s predstavnicima gradskih četvrti i mjesnih odbora.

 

Planirane aktivnosti uključuju održavanje javnih površina, čišćenje i uređenje javnih puteva, pješačkih i biciklističkih staza, prilaznih cesta, košenje trave uz prometnice te održavanje mjesnih groblja. Grad Šibenik korisnicima ove mjere osigurat će osposobljavanje za upravljanje motornim strojevima, pilama, kosilicama i slično.

 

Sredstva za financiranje Javnih radova na području Grada Šibenika osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje. 

Iz kategorije: Vijesti