Datum objave: 28. Kolovoz 2016

Nedjeljno predvečerje rezervirano za protestnu šetnju čovjeka i psa

Šibenik News
Šibenik News

Šibenčani nezadovoljni odlukom Grada Šibenika da psima zabrani prolazak Perivojem Roberta Visianija organizirali su se i pozivaju sve vlasnike četveronožnih ljubicama da im se pridruže u protestnoj štenji Poljanom, ove nedjelje, 28. kolovoza, s početkom u 19 sati. 

 

- Dragi sugrađani, vlasnici četveronožnih dlakavaca, vrećice u džepove, pse na povodce i idemo pokazati da je šibenski dišpet jači od ijedne kazne i tabele u ovom gradu, ne dozvolimo da nas tretiraju ko građane drugog reda zbog toga šta imamo srce i za voliti ikog drugog osim samih sebe jer ko ne voli pase ne voli ni ljude. Dilite, zovite, dođite, skupimo se u sto vecem broju i pokazimo da smo kulturni i civilizirani i da imamo pravo na slobodu kretanja sa svojim članovima obitelji jer moj pas je ko moje dite, kud ja tu i on - poručuju organizatori.

 

Protestna zajednička šetnja čovjeka i psa jednostavno nazvana Šetnja po gradu želi ukazati na apsurdnost i ukidnuti donešenu odluku. 

 

Ako ćemo biti iskreni, a ne lažno fini, valja se upitati - hoćemo li nakon pasa čiji vlasnici nakon što obave nuždu to ostave u parku, ulazak i boravak u parku zabraniti muškarcima koji tamo piju i ostavljaju boce pod klupama? Hoćemo li zabraniti ulazak majkama s mališanima od dvije, tri godine koje vode piskiti u grmove jer tako mala djece ne izdrže do kuće ili javnog WC-a? 

 

I za kraj donosimo prigodnu poemu iz pera Šibenčanina, Siniše Kostelca vlasnika predivnog psa. Poema je prigodnog naziva: PROSVJED
 


U prosvjed idemo i nas dva
Iako u đardin ne idemo skoro nikada
Neće nam nitko krojiti pravo
Što mi mojoj borbom dalo
Slobodni smo, tako će uvijek i biti
Za tuđu kakicu neće me nitko kazniti
Dostojanstvo svoje ne puštam nikad rad
Pa tako će biti i sad
Imam pravo glasa
Imam i svoje ime, nisam dio masa
Nitko me neće pljucati u lice
A đardin ću čuvati u ime svoje dice
Zabrana je kakica koja je baš ono luda
No dobro, prihvatimo je kao nešto iz rubrike čuda
Kao i svakog gosta za tri dana dosta
Na kraju će biti da o kakici i zabrani samo priča osta
NARODNA…. 28.8.2016. 

 

 

 

Naslovna fotografija: Siniša Kostelac

 

Iz kategorije: Vijesti