Datum objave: 25. Kolovoz 2016

Milošević, zapovjednik JVP Šibenik: Nije bilo situacije na koju županijske snage nisu mogle odgovoriti

Šibenik News
Šibenik News

Malo dobrih vijesti. Požar na području između Jadrtovca i Žaborića jutros je proglašen ugašenim, dok je požar na području Brodarice lokaliziran.

 

- Požar na području Mučića je pod potpunom kontrolom vatrogascaca koji se još uvijek nalaze na terenu i tamo će ostati dežurati cijeli dan - kazao nam je Volimir Milošević, zapovjednik JVP Šibenik, dodajući:

 

- Prognoza nije tako loša kao što je bila proteklih dana, ali mi smo spremni na sve. 

 

Da se lakše diše negoli prethodnih dana govori i podatak da su snage Državne intervencijske postrojbe Split otpuštene iako su DIP-ovci iz Šibenika i susjednog Zadra ostali na terenu u Brodarici na predjelu Luše. 

 

No da četvrti dan na požarištima u Šibensko - kninskoj županiji nije bez aktivnih požara. Gori između Danila i Perkovića, kod mjesta Ercezi gdje je dosad izgorjelo 15 hektara kako nama kažu u Županijskom centru 112. 

 

- Požar još nije lokaliziran, a postoji problem što jedan krak vatre ide prema gustoj borovoj šumi zbog čega vatrogasci nastoje provući cijevne pruge - objašnjava Milošević. Trenutačno požar kod Perkovića gasi 25 vatrogasaca. 

 

 

Što se tiče pomoći vatrogasca iz kontinentalne Hrvatske, Milošević tvrdi kako unatoč velikim požarima prethodnih dana i teškim situacijama, nije bilo trenutka na koji županijske vatrogasne snage nisu mogle odgovoriti pa o tome nisu razmišljali no da je trebalo ne bi se dugo mislili. 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti