Sidebar Menu

Datum objave: 23. Kolovoz 2016

Zbog vatrene stihije oko Brodarice stiže i pomoć kolega iz Splita

Šibenik News
Šibenik News

Požar koji je nešto prije 15 sati planuo između Mučića i Brodarice proširio se na predio Luša gdje gori gusta borova šuma, doznajemo od Volimira Miloševića, zapovjednika JVP Šibenik.

 

Prema njegovim riječima vatra prijeti Morinjskom zaljevu, a prometovanje Jadranskom magistralom i dalje se odvija u samo jednom smjeru. 

 

- Sve raspoložive snage su na terenu, oko 70 vatrogasaca s 35 vozila,  pomažu nam kanaderi i fire bossevi - kazao nam je Milošević, dodajući da imaju potporu s mora što se tiče pomorskih snaga Šibensko - kninske županije, te dodaje kako su u pomoć pozvali i kolege iz Državne uprave za zaštitu  i spašavanje iz Splita. 

 

U međuvremenu planuo je požar između Mandaline i Zablaća koji je gasio kanader, dok je požar kod Zablaća stavljen pod nadzor. 

 

Šibenski vatrogasci pozivaju sve mještane Brodarice, posebno one na prijedjelu Luše da uklone automobile, sve potencijalno zapaljivo te zatvore prozore svojih domova kako bi preventivno djelovali na potencijalno širenje i jačanje požara. 

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam