Datum objave: 19. Kolovoz 2016

Kad PR zakaže: Hrvatska i Šibenik, država i grad s više sreće nego pameti

Šibenik News
Šibenik News

Vijest o hrvatskoj zastavi u videu kojim kultni američki bend Metallica najavljuje izlazak novog, 11. po redu studijskog albuma i koncert u američkom Minneapolisu obišla je Lijepu Našu u rekordnom roku.

 

No, ruku na srce, uz nemali broj zastava ostalih država svijeta kojima američki glazbenici očito rese interijer  tog istog studija u kojem je najavni video snimljen, činjenica da se baš hrvatska trobojnica našla u kadru jasno pokazuje kako je Hrvatska država s više sreće nego pameti. 

 

I dok turski obožavatelji benda na društvenim mrežama u komentarima ostavljaju pitanja gdje je njihova zastava, Hrvati i stanovnici Dominikanske Republike s usklicima dočekuju viđenje njihove zastave na fotografijama s potpisom Metallice.

 

Svakako, lijepa je to promocija za koju Hrvatska turistička zajednica nije učinila mnogo. Za taj kadar zaslužni su organizatori zagrebačkog koncerta i obožavatelj ili više njih koji su zastavu ostavili bendu kao uspomenu na Lijepu Našu. 

 

Više sreće nego pameti ima i Šibenik, ako ćemo tako. Vijest o irskom glazbeniku svjetskog glasa, frontmanu glasovitog benda U2 Bonu Voxu i njegovom objedovanju na Palmižani ušla je u legendu, a ta ista vijest s mjestom radnje na otoku Zlarinu odjeknula je tek lokalnim medijima.

 

Još gore, ovih dana, točnije danas, u Šibeniku borave dvojica umjetnika kakvi se ne rađaju ni jednom u sto godina, a svijet njihovo djelo itekako poštuje.

 

Štoviše, jedan od njih veliki je prijatelj s prethodno spomenutim Bonom. Međutim, nitko od vladajućih struktura u sferi turizma, gradske uprave Krešimirovog grada nije, koliko nam je poznato, učinio mnogo da zabilježi, da se zna da Nenad Bach i Charles Bilich ovih dana borave u Šibeniku.

 

I to ne da su Šibenik izabrali kao mjesto odmora, nego kao mjesto koje će biti poprište njihova rada. Više - manje to je besplatni marketing čije neiskorištavanje košta mnogo skuplje. No, to je Šibenik koji teži luksuznim gostima do kojih će doći valjda - pričanjem o tome. Znamo što se dogodi s ovcom koja puno bleji i pčelom koja mnogo zuji. 

 

 

Piše: Snježana Klarić

Iz kategorije: Vijesti