Datum objave: 17. Kolovoz 2016

Za feštu bez izgreda:Policija jača mjere opreza tijekom blagdana Preobraženja Gospodnjeg u Kistanjama

Šibenik News
Šibenik News

Ususret obilježavanju Bogoslovije i blagdana Preobraženja Gospodnjeg pravoslavnih vjernika u Manastiru Krka 18. i 19. kolovoza na području Kistanja, zbog javnog okupljanja i kulturno - zabavnog programa, odnosno pripadajuće fešte, šibenska policija izdala je naputak u smjeru preventivnog djelovanja kako bi se tih dana izbjegli eventualni izgredi.

 

- Kako bi sve proteklo bez izgreda, upućujemo građane da je zabranjeno nošenje transparenata uvredljivog i neprimjerenoga sadržaja, zabranjeno je poticanje na mržnju po bilo kojoj osnovi (nacionalnoj, vjerskoj ili po drugoj osnovi) zabranjeno je i nošenje predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda i da će se, sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti audio-video snimanje i fotografiranje javnog skupa.- stoji u priopćenju Policijske uprave šibensko - kninske. 

 

Zbog blagdana Preobraženja Gospodnjeg u Kistanje dolaze i oni vjernici koji su godinama ne žive u rodnom kraju, ali mu se vraćaju od prigode do prigodne, a jedna takva je i spomenuti blagdan uz pripadajuću feštu.

 

Oni koji najčešće izazivaju probleme jesu pripadnici tzv. treća strana. Riječ je o, figurativno rečeno, lovcima u mutnom koji žele dokazati da suživot u miru dviju vjera i naroda na tamošnjem području nije moguć što je daleko od istine. Upravo zbog takvih ove godine pojačat će se mjere opreza kako bi se izbjegao i najmanji mogući incident i tako bi tamošnje stanovništvo moglo provesti noć uz feštu kao što su to sinoć mogli Zatonjani i Drnišani za sv. Roka, Vrpoljani za Veliku Gospu.... 

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti