Datum objave: 11. Kolovoz 2016

Sređuje se prometni kaos u Docu: Stanarima povlaštena mjesta, ostalima račun Gradskog parkinga

Šibenik News
Šibenik News

Upravni odjel za komunalne djelatnosti Grada Šibenika u suradnji s Gradskim parkingom d.o.o. počinje s uspostavom nove regulacije prometa na području četvrti Dolac gdje će ubuduće biti zona ograničenog prometa s ciljem uvođenja reda u kaos koji inače vlada u tom dijelu Krešimirovog grada. 

 

Zbog toga će u petak, 12. kolovoza, od rane zore, točnije od 5 sati, a zbog izvođenja radova na obnovi horizontalne signalizacije za promet, biti zatvoren dio prometnice Obala prvoboraca na potezu od trgovine Djelo do Veslačkog kluba 'Krka'. Iz istog razloga biti će zatvoren i dio prometnice Obala palih omladinaca. 

 

Iz Grada Šibenika mole stanare da za vrijeme izvođenja radova izmjeste svoja vozila. Vrijeme trajanja radova na spomenutoj prometnici trajat će ovisno o dinamici izvođenja istih te radovi mogu biti gotovi istog dana ili kasnije. 

 

U svakom slučaju, prometovanje šibenskom obalom kao i parkiranje na istom mjestu, nakon dovršetka radova, više neće biti isto. Evo i zašto. 

 

- Obnovom signalizacije definirat će se prometni tok i sigurno odvijanje prometa, te će se osigurati i obilježiti 20-ak parkirnih mjesta za stanare, korisnike povlaštenog parkiranja. Za sve ostale korisnike označit će se prostor uz more i omogućit će se zaustavljanje vozila bez ometanja tijeka prometa - poručuju iz Grada Šibenika.

 

Provedbu i kontrolu regulacije provodit će komunalno i prometno redarstvo Grada Šibenika te Policijska uprava Šibensko-kninska, dok će Gradski parking d.o.o. provoditi kontrolu ulaza i izlaza vozila u skladu s Odlukom Grada o kretanju unutar stare gradske jezgre. 

Iz kategorije: Vijesti