Datum objave: 09. Kolovoz 2016

Pred obnovom kina Odeon najzahtjevnija faza uređenja

Šibenik News
Šibenik News

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta obišli su gradilište nekadašnjeg kina Odeon koje se zbog zahtjevnosti radova i opsega same investicije rekonstruira fazno.

 

Grad Šibenik, upravo danas, objavio je postupak javne nabave za IV. fazu rekonstrukcije nekadašnjeg kina, a buduće polivalentne moderne dvorane, procijenjene vrijednosti 1,75 milijuna kuna, uključivo PDV.

 

- Pred nama je financijski najzahtjevnija faza uređenja polivalentne dvorane, a to je postavljanje instalacija te unutarnje uređenje prostora. Ovaj projekt vrlo je važan za grad Šibenik jer će doprinijeti produženju turističke sezone. Buduća multifunkcionalna dvorana nudit će sadržaje koji će se naslanjati na kazališnu i kino djelatnost, otvorit će se prostor mladima, a dobit ćemo i modernu kongresnu dvoranu u samom centru grada - kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Četvrta faza radova obuhvaća postavljanje vodovodnih, kanalizacijskih i elektroinstalacija te instalacija za grijanje i hlađenje, postavljanje unutarnje toplinske i hidroizolacije, estriha i gips ploča te ostale zidarske i betonske i obrtničke radove u unutrašnjosti prostora.

 

U ranijim fazama su, podsjetimo, odrađeni mehanički i ručni iskopi materijala oko temeljnih stupova do dubine postojećih temelja, ugrađena je i armatura te je postavljena oplata za proširenje temelja. Uz hidrodinamičku pripremu stupova postavljen je i novi beton, tj. napravljena je nužna statička sanacija. Uređeno je pročelje objekta, krov, fasadni slojevi, a uskoro će biti postavljena i vanjska stolarija.

 

Bivša dvorana kina Odeon projekt je stavljanja u funkciju polivalentne dvorane namijenjene  održavanju kino i kazališnih predstava, kulturno-glazbenih događanja; od predstava, preko kino- projekcija, do održavanja konferencija i kongresa. Ukupna vrijednost projekta je 11-12 milijuna kuna koje su podijeljene u faze po godinama sukladno osiguranim sredstvima Proračuna Grada Šibenika i Ministarstva kulture. U 2016. godini Ministarstvo kulture osiguralo je 800.000 kn.

Iz kategorije: Vijesti