Datum objave: 08. Kolovoz 2016

Osnovne škole upisale 30 posto više prvašića, dječji vrtić Smilje ima odgojnu skupinu manje

Šibenik News
Šibenik News

Ove jeseni po prvi put u školske klupe sjest će 504 prvašića. Riječ je o povećanju broja učenika prvih razreda osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik.  

 

Razlika u postocima je oko 30 posto u prilog školskoj godini 2016./2017.  u Broj upisanih prvašića u osnovne škole kojima je osnivač Grad Šibenika za školsku godinu 2016./2017. veći je za oko 30 posto u odnosu na prošlu godinu kada je upisano 384 učenika u prve razrede. 

 

Za razliku od osnovnih škola gdje se, dakle, bilježi povećanje broja djece, pad pri upisima bilježe vrtići, odnosno Dječji vrtić Smilje. 

 

Novoupisanih mališana je 122 te je ostalo još slobodnih mjesta, točnije upisano je 35 djece manje u odnosu na prošlu godinu. - Mjesta je ostalo u dječjih vrtićima Građa, Ciciban i Vjeverica. Zbog manjeg broja upisane djece u dječjem vrtiću Građa u ovoj pedagoškoj godini bit će jedna odgojna skupina manje - doznajemo iz Grada Šibenika.

 

DV Smilje inače broji 445 mališana o kojima skrbi tijekom radnog vremena. 

 

S druge strane, za vrijeme trajanja upisa mališana u vrtiće i jaslice popunjene su sve upisne kvote u vrtiće pod jurisdikcijom DV Šibenska maslina te će od jeseni vrtići primiti 142 novoupisana djeteta, a ukupan broj djece na boravku u DV Šibenska maslina je 522.

 

 

Piše: Snježana Klarić

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti