Datum objave: 05. Kolovoz 2016

Pametni poručuju:Šibenik mora preuzeti ulogu stvarnog pokretača županije

Šibenik News
Šibenik News

Kad postoje vizija, plan i predan rad, rezultat je ostvariv, istaknuto je danas na predstavljanju stranke Pametno u Šibeniku. Upravo taj grad naveden je kao pozitivan primjer razvoja projekata financiranih sredstvima EU fondova. Taj način rada i promišljanja stranka Pametno želi potaknuti i u ostalim gradovima Hrvatske.


- Šibenik je svakako svijetli primjer kako je moguće privući i pametno koristiti sredstva iz EU fondova. Cijela Hrvatska vapi za kvalitetnim projektima i uspješnim prijavama na natječaje EU fondova koji bi nam omogućili razvoj lokalnih zajednica – istaknula je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno te dodala kako Hrvatska nisu samo veliki gradovi već i manje sredine u kojima treba raditi na kvaliteti svakodnevnog života građana.

 

Da bi uspjeli u tome, potrebno je planiranje na razini grada, županije i države. I svakako rad za opće dobro, umjesto dosad ustaljenih političkih modela kojima se realizirao uglavnom osobni interes.


Pametno će, s tim ciljem, uskoro javnosti predstaviti svoj dorađeni i još detaljniji program, kojeg su već na prošlim izborima mediji i analitičari ocijenili najboljim.


- Lijepo zvuče brojna izborna obećanja, ali vjerodostojnost je pokazatelj tko i što može ponuditi građanima, tko ima snagu i znanje da postigne rezultat. Pametno ima stručnjake koji hoće i znaju, i njihovo iskustvo svakako ćemo koristiti. Političko djelovanje u Splitu rezultiralo je brojnim prijedlozima i rješenjima što ćemo sada prenijeti i na ostale županije, posebno susjedne s kojima dijelimo brojne izazove, ali i prirodne prednosti - rekla je Kristina Vidan, potpredsjednica stranke Pametno.


Puljak i Vidan istaknule su potrebu da Šibenik preuzme ulogu stvarnog pokretača županije, da mladi vide svoju perspektivu, da se poveća zaposlenost kroz razvojne i planirane projekte, bili oni iz segmenta turizma, tehnologije ili poljoprivrede.

 

Hrvatska ima veliki potencijal za gospodarski razvoj. Kvalitetno obrazovanje i jednake šanse za sve – temelji su za gradnju zdravog društva u kojem stranačka iskaznica nema nikakvo značenje. To su ciljevi koje će Pametno ostvariti.  

Iz kategorije: Vijesti