Datum objave: 28. Srpanj 2016

Igrokaz u Drnišu: Petrina i Dujić zaratili oko zakonitosti rada Županijske skupštine

Šibenik News
Šibenik News

Sjednica Županijskog vijeća Županije šibensko - kninske najavljena za danas, (četvrtak, 28. srpnja) u Drnišu prekinuta je te odgođena za ponedjeljak, 1. kolovoza, nakon što su Sjednicu napustili članovi Nezavisne liste Stipe Petrine i HNS-ovac Petar Mišura.

 

Stipe Petrina sa svojim članovima napustio je sjednicu, kako je kazao, jer bi sve odluke donešene za vrijeme održavanja iste bile nezakonite budući da sjednica nije sazvana unutar zakonskog roka, odnosno u roku od tri mjeseca od održavanja zadnje sjednice.

 

- Da nije takva situacija, ne bismo tako postupili jer nam to nije u interesu nego želimo da se radi zakonito - kazao je Petrina za Županijski Radio Šibenik, dodajući da se Vijeće mora raspustiti te raspisati novi izbori.

 

Predsjednik Županijskog vijeća, Nediljko Dujić kategorično odbija tvrdnje da se radi o kasno zakazanoj Sjednici, ako se uzme u obzir da je svečana sjednica Županijskog vijeća održana 15. svibnja te da tri mjeseca nisu isključivo isto što i 90 dana. 

 

- Sjednica je održana, ali ne do kraja. Imali smo kvorum i bez onih koji su otišli što je bilo njihovo legitimno pravo. Imali smo dovoljan broj vijećnika, ali da budemo do kraja transparentni, sjednica je odgođena za ponedjeljak u Šibeniku. Sjednica je sazvana pet dana prije 27. srpnja što je rok na koji se poziva. Kolega Petrina nije u pravu. Iskoristio je igrokaz na početku sjednice da dobije besplatnu reklamu - kaže Dujić. 

 

Prvi čovjek Županijskog vijeća najavljuje još jači kvorum u ponedjeljak nakon što se na posao vrate dvojica vijećnika koja su danas izostala zbog bolesti. - To je nešto na što ne možemo utjecati i ponedjeljak ćemo završiti s radom i bez liste Stipe Petrine - zaključio je Dujić. 

 

 

Naslovna fotografija: arhiva ŠibenikNew, Šibenik

Iz kategorije: Vijesti