Datum objave: 26. Srpanj 2016

Nisu svi oduševljeni novcem za sv. Ivana: Otvorena Facebook stranica 'Ne damo Tanaju'

Šibenik News
Šibenik News

Nakon što je Grad Šibenik obznanio da je projekt revitalizacije tvrđave sv. Ivana dobio gotovo 42 milijuna kuna od Europskog fonda za regionalni razvoj, paralelno su počele pristizati čestitke, ali i negodovanja.

 

Grad Šibenik baš kao i članovi Društva za zaštitu šibenske baštine 'Juraj Dalmatinac' ne kriju oduševljenje što su bespovratnim sredstvima pokrili više od 50 posto troškova potrebnih za obnovu treće tvrđave od četiri koliko ih broji Krešimirov grad. 

 

Međutim, postoje i oni koji nisu oduševljeni dosadašnjom revitalizacijom prvenstveno onom na Tanaji, kako su je uglavnom zvali Šibenčani, ili odnedavno tvrđavi Barone. Jedan od javnih poziva da se tvrđava sv. Ivana poštedi loše obnove stigao je putem društvenih mreža, odnosno putem Facebooka.

 

Na Facebooku je tijekom noći s ponedjeljka na utorak 'osvanula' stranica pod nazivom 'Ne damo Tanaju / tvrđavu sv. Ivana'.

 

- Ne ćemo dopustiti da i treću tvrđavu i njenu šumu unište pod izlikom obnove ili restauracije jer obnova i restauracija nema veze s komercijalizacijom - poručio je zasad nepoznati autor Facebook stranice.

 

 

Naslovna fotografija: Ne damo Tanaju / tvrđavu sv. Ivana Facebook

Iz kategorije: Vijesti