Sidebar Menu

Datum objave: 12. Srpanj 2016

Osjet ugode prema DHMZ-u je 'vrlo vruće' pa preporučuju: što manje odjeće, to bolje

Šibenik News
Šibenik News

Državni hidrometeorološki zavod objavio je prognozu osjeta ugode za ovaj utorak, 12. srpnja, i nije nimalo romantična što ne čudi ako uzmemo u obzir da je u 9 sati jutros u Šibeniku izmjereno gotovo 30 Celzijevih stupnjeva, a u Kninu tek pet stupnjeva manje. 

 

Prognoza osjeta ugode za područje cijele Dalmacije kaže - vrlo vruće te se preporučuje što manje odjeće, to bolje. Gore od ove prognoze je još samo iznimno vruće kad se preporučuje da se svuće sva odjeća.

 

- Naznačene preporuke odnose se na okolnosti u "hladu" (nismo izravno izloženi sunčanim zrakama) i kada ne mirujemo nego hodamo brzinom 3.2 kilometra na sat, što bismo mogli smatrati laganom šetnjom - objašnjavaju na stranicama DHMZ-a, te dodaju:

 

- Osjet ugode čovjeka uvjetovan je toplinskom ravnotežom između tijela i okoline, a ovisi o nizu meteoroloških i nemeteoroloških čimbenika. Na nemeteorološke čimbenike osjeta ugode, kao što su aktivnost ili odjevenost, čovjek može u većoj ili manjoj mjeri utjecati. 

 

Više o osjetu ugode u ovim iznimno toplim danima pročitajte na stranicama DHMZ-a. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam