Datum objave: 29. Lipanj 2016

U četvrtak u Šibeniku: Slavonske lege u humanitarnoj akciji za djecu superjunake

Šibenik News
Šibenik News

U organizaciji Udruge ratnih vojnih invalida i dragovoljaca Domovinskog rata „ Hrvatski dragovoljac“ održat će se humanitarna akcija „ Lege za djecu superjunake“, a cilj je prikupljanje sredstava za pomoć Klinici za pedijatriju KBC-a Osijek.


Dvojica osječkih amaterskih biciklista- maratonaca, koji su ujedno članovi Udruge prijeći će put od Osijeka do Dubrovnika, vozeći neprekidno, uz tek male stanke za obrok i osvježenje. U tri dana vožnje prijeći će preko 1000 km, a na nekim dionicama pridružit će im se i dvojica osječkih maratonaca koji planiraju pretrčati oko 120 km.


Namjera akcije je potaknuti građane i firme na humanitarne uplate simboličnih iznosa na račun Kliničkog bolničkog centra u Osijeku, od kojih bi Udruga nabavila i donirala medicinske aparate za liječenje i skrb o malim pacijentima- djeci superjunacima.


Prema planu puta, biciklisti i trkači proći će Šibenikom u četvrtak, 30. lipnja.  Na šibensku rivu stići će u 21,00 sat, odakle će, nakon stanke za odmor, nastaviti put prema Splitu.

Iz kategorije: Vijesti