Sidebar Menu

Datum objave: 22. Lipanj 2016

Gradskoj čistoći novo vozilo za poboljšanje djelatnosti u povijesnoj jezgri Šibenika

Šibenik News
Šibenik News

Za nabavku vozila u svrhu poboljšanja komunalnog standarda, prikupljanja i odvoza otpada na području šibenske stare gradske jezgre Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je 120.000 kn.


Dokumentaciju i zahtjev za sufinanciranjem komunalne opreme uputili su Grad Šibenik i Gradska čistoća, a projekt je sredstvima Ministarstva sufinanciran u iznosu od 60%, dok će preostalih 40 % sredstava za kupnju komunalnog vozila izdvojiti Grad Šibenik.


- Kupnjom vozila za prikupljanje otpada na području stare gradske jezgre podignut ćemo razinu komunalne usluge, i nadam se, učiniti život ugodnijim i stanovnicima i posjetiteljima našeg grada - rekao je direktor gradske čistoće Novica Ljubičić.


Zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta istaknuo je da je ovo dobar primjer i drugim gradskim poduzećima da se javljaju na natječaje za bespovratna sredstva, a Grad će im biti podrška pri apliciranju.
Na adresu Ministarstva pristiglo je oko 700 zahtjeva gradova i općina, a odobrena su tek 232 projekta.
 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam