Datum objave: 19. Lipanj 2016

Grad Šibenik pere ruke nakon preuranjenog gašenja zvučnika na Šibenskoj fešti

Šibenik News
Šibenik News

Jutro nakon uvijek je pametnije, a nakon što su Šibenčani javno izrazili svoje negodovanje zbog naprasno prekinutog i ono malo zabavnog programa za starije tijekom Šibenske fešte, reagirala je i gradska uprava.

 

U priopćenju koje su poslali medijima navode kako je do promjene odluke o radnom vremenu ugostiteljskih objekata u šibenskoj noći sa 18. na 19. lipnja došlo zbog brojnih upita vlasnika ugostiteljskih objekata koji su, također, negodovali zbog prvotnog zaključka da se kafićima i restoranima tijekom Šibenske fešte produžuje radno vrijeme do četiri sata ujutro s tim da se glazba može puštati tek do 2 sata.

 

Novi zaključak o radnom vremenu donesen je, navode iz ureda gradonačelnika, u dogovoru s Turističkom zajednicom grada Šibenika, a obavijest je, kažu, na vrijeme poslana Policijskoj upravi šibensko - kninskoj.

 

-Taj zaključak, kao i onaj o dozvoljenom prekoračenju razine buke na cijeloj obali, također do 4 sata ujutro, poslani su u petak 17. lipnja u jutarnjim satima s telefaxa Gradske uprave Policijskoj upravi, kao i nadležnim inspekcijama , o čemu postoje potvrde. Time je izvan snage stavljen raniji zaključak gradonačelnika, po kojem ugostiteljski objekti mogu raditi do 4 sata ujutro, a glazbu na otvorenom puštati do 2 sata, kako je bilo lanjske godine. Dakle, Grad je pravodobno donio sve potrebne zaključke i o njima, također pravodobno, obavijestio i policiju, i inspekcije - pišu iz gradske uprave.

 

Zbog čega ili zbog koga, odnosno zašto su policijski službenici svejedno utišali zvučnike ispred kluba Azimut već u 2 sata u noći, tek ćemo (možda) saznati.

 

Do završetka teksta nismo uspjeli dobiti glasnogovornicu Policijske uprave šibensko - kninske, kako bismo dobili i njihovo obrazloženje - što se doista dogodilo u noći koju smo do prije koju godinu (opravdano) nazivali najluđom noći u gradu. 

Iz kategorije: Vijesti